16.5 C
Lviv
19.04.2024
Стрийщина

У Гніздичеві відкрили нову школу

Сьогодні, 22 грудня, у смт Гніздичів Стрийського району відкрили нову школу. Тут зможуть навчатись більше чотирьох сотень дітей. Об’єкт реалізували в межах Програми Президента України «Велике будівництво».

У Гніздичівській територіальній громаді живуть майже 7,5 тисяч людей, з яких 985 – діти шкільного віку, 380 – дошкільного.

Упродовж 2015-2020 років звели двоповерхову будівлю ЗОШ та встановили віконні та дверні блоки. А цьогоріч для завершення залучили понад 50 мільйонів гривень.

Упродовж року провели:

  • роботи з мурування внутрішніх перегородок, влаштування гідроізоляції, каналізації та системи водовідведення,
  • виконали фасадні роботи та внутрішньо оздоблювальні роботи,
  • влаштували бруківку,
  • встановили огорожу,
  • змонтували спортивні майданчики,
  • закупили та встановили обладнання для харчоблока. Облаштували меблями класні кімнати.

Двоповерхова будівля готова приймати школярів. Навчальні приміщення, спортзал, роздягальні з душовими та санвузлами, вестибюль, гардероб, кухонний блок із виробничими допоміжними та побутовими приміщеннями, а також актовий зал, фізкультурно-спортивна та навчально-дослідні зони, майданчики для гімнастики для відпочинку. Тут є все необхідне для навчання, спорту, харчування та відпочинку для дітей різної вікової категорії.

Будівництво школи розпочали ще в 1989 році, однак через відсутність фінансування з року в рік ремонтні роботи відкладали, а згодом узагалі припинили. Тепер школа у Гніздичеві дозволить покращити умови навчання для 367 учнів та праці для 48 працівників. Окрім цього, створить нових 56 навчальних та 12 робочих місць. Почати навчання вже у нових класних приміщеннях планують з другого семестру навчального року.

Схожі повідомлення

Нічна бійка у Львові скінчилася смертю молодого львівянина

admin2

У Львові розшукують 13-річного хлопчика

admin2

ТОП-15 найпопулярніших дитячих імен на Львівщині

admin2

З 26 квітня учні молодших класів повернуться до очного навчання

admin3

У ДТП постраждало двоє дітей

admin2

Недільна пожежа із жертвою

admin2

Залишити коментар