16.5 C
Lviv
03.05.2024
Стрийщина

Кримінал із закупівлею генераторів у сусідній громаді

На Львівщині судитимуть посадовця сільради за закупівлю генераторів за завищеними цінами

Посадовцю сільради Розвадова Роману Царю загрожує до восьми років в’язниці

Директора Центру фiнансово-господарського та навчально-методичного забезпечення закладiв освiти i культури однієї із сільських рад Стрийського району підозрюють у розтраті бюджетних коштів та підробці документів під час закупівлі генераторів. За інформацією ZAXID.NET, йдеться про посадовця Розвадівської сільської ради Романа Царя. Він уклав угоду на закупівлю шести генераторів вартістю понад 1 млн грн. У прес-службі поліції Львівської області у п’ятницю, 6 вересня, розповідають, що директор завдав територіальній громаді 650 тис. грн збитків.

«У грудні 2022 року між Центром та підприємством-постачальником був укладений договір про закупівлю шести джерел резервного живлення (електричних генераторів) для забезпечення потреб шести місцевих навчальних закладів – двох садочків та чотирьох шкіл. Проте вказані у договорі ціни на закуплені генератори були завищені та не відповідали ринковим», – йдеться у повідомленні поліції.

Посадовець підписав неправомірну угоду із завищеними цінами на генератори. Згодом, згідно з договором, перерахував з місцевого бюджету кошти підряднику. За інформацією сайту держзакупівель Prozorro, 12 грудня 2022 року Роман Цар уклав угоду з товариством «ТВК Укрпромпостач», яке стало єдиним учасником тендерного аукціону. Закупити генератори підрядник мав до 27 грудня за понад 1 млн грн.

Наразі тривають слідчі дії. Посадовцю інкримінують розтрату бюджетних коштів у великих розмірах та службове підроблення (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України). Роману Царю загрожує позбавлення волі на строк до восьми років.

Схожі повідомлення

Напад на салон краси у Львові

admin2

У с. Розвадів вода кипить у криницях, а по селу б’ють гейзери: вчений прокоментував аномалію на Львівщині

admin3

У Стрию п”яні водій автівки та пасажир напали на поліцейських і відлупцювали – розбишаки затримані

admin3

Зловмисника, який вбив жінку в Дрогобичі, затримано

admin2

Вода з джерел біля Стрия непридатна для вживання

admin2

У Руді від пожежі врятували будинок і гараж

admin2

Залишити коментар