16.5 C
Lviv
03.05.2024
Україна

14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

 Без сумніву, кожне місто нашої держави у різний спосіб  внесло свою лепту у загальну справу ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи. Віддано і чимало людських життів, а тисячі «ліквідаторів»  отримали супутні, внаслідок дії  радіації, хвороби. Їх так і називають – «позначені Чорнобилем».

Не забуває про учасників ліквідації наслідків ЧАЕС і тих, кого вразив «мирний атом» і держава, надаючи відповідну підтримку та пільги. На відзначення вагомого внеску вказаної категорії громадян прийнято урядову постанову, згідно з якою , 14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

З цієї нагоди Головне управління ДСНС України у Львівській області підготувало ЗВЕРНЕННЯ, якому зазначено:

«35 років минуло від 26 квітня 1986 року – дня трагедії, наслідки якої не дають і, вочевидь, не даватимуть спокою ще багато років. Чорнобильська катастрофа назавжди чорними літерами вписана в історію нашого народу і сьогодні відгукується болем у серці кожної людини.

Ми висловлюємо велику пошану ліквідаторам Чорнобильської катастрофи. Низько схиляємо голови перед тими, хто усвідомлено й жертовно віддав своє життя, виконавши найвищий обов’язок перед рідною землею і перед рідним народом – зупинив поширення катастрофи для всієї України, та всього світу зокрема.

Низький уклін вам за вашу мужність і подвиг. Нехай Господь пошле вам міцного здоров’я, благополуччя і достатку у родинах. Мирного неба над головою та довгих і щасливих років життя.

Хай залишиться в минулому й ніколи не повториться жах Чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир та спокій».

Схожі повідомлення

Рекомендації для населення: як діяти у разі ураження фосфорною бомбою

admin3

ЗСУ звільнили нові населені пункти, – ОК “Південь”

admin3

Втрати окупантів за 24 лютого: понад 30 од. танків, 130 бойових броньованих машин, 7 літаків, 6 вертольотів, – Залужний

admin3

У стані алкогольного сп’яніння 48-річний чоловік і незчувся, що переохолодився. А отже – алкоголь не панацея, а прискорювач замерзання

admin3

Доброволець Друг Смурфик- маріупольський Ангел

admin1

Не лише Залужному! Григорій Степанець заповів два мільйони УКУ

admin2

Залишити коментар