16.5 C
Lviv
02.03.2024
Україна

Історія та наука, що стоять за українською випічкою

Українська випічка — вид випічки, який популярний у східноєвропейській країні Україні. Випічка є популярною стравою на сніданок, а також їдять її як десерт. В цьому році патріотична випічка займає перше місце у людей які замовляють солодощі в кейк шоп.

Українська випічка готується з дріжджового тіста, яке традиційно начиняють маком, насінням соняшнику або волоськими горіхами. Інші інгредієнти, такі як родзинки, мед і шоколад, також можна додати для ароматизації. Українську випічку часто випікають у духовці, а потім нарізають на квадрати чи прямокутники.

Історія української випічки

Українська випічка відома переважно своєю випічкою та варениками. Це найпопулярніші страви в Україні і вважаються українськими національними стравами.

Українська випічка зазнала впливу багатьох культур і традицій. Один із найпомітніших впливів – з Росії, який можна побачити в борщі, блинчиках, варениках і пиріжках. Інші впливи включають польську кухню (klubniak) та австрійські традиції виготовлення кондитерських виробів (šтрудель).

Слово «пиріжок» походить від російського слова «пір», що означає пиріг або тістечко, яке привезли в Україну росіяни.

Українська випічка. Частина 1- інгредієнти – тісто, начинка та оболонка

Це перша стаття із циклу про українську випічку. Ми розповімо про інгредієнти для української випічки та як її приготувати.

Тісто:

Тісто для української випічки готують переважно з борошна, солі, води та олії. У нього також можна включити яйця або молоко, що зробить його м’якшим і солодшим. Тісто зазвичай залишають підніматися, поки воно не збільшиться вдвічі. Потім його розкачують тонким пластом і викладають на деко, застелене пергаментним папером або змащене маслом.

Начинка:

Начинка може бути солодкою або пікантною, залежно від виду української випічки, яку ви хочете приготувати. Найпоширенішими начинками є м’ясо, картопля та сир (для перошок), капуста (для голубців), гриби (для вареників) і рис (для пиріг).

Шкаралупа: в якості сполучного агента використовується сметана або яєчний жовток

Українське кондитерство частина 2 – випічка

Спекти пельмені не так складно, як здається. Єдине, що вам потрібно зробити, це дотримуватися цього рецепту та насолоджуватися варениками.

У другій частині нашої серії українських кондитерських виробів ми поговоримо про випікання вареників. Вареники – дуже популярна страва в Україні, і в різних регіонах є свої рецепти.

Тісто для цих смачних ласощів можна приготувати з нуля або купити вже готове в продуктовому магазині. Для тих, хто вважає за краще робити це з нуля, інгредієнти – борошно, сіль, вода та олія. Тісто потрібно вимішувати, поки воно не стане еластичним і гладким, потім розділити на невеликі кульки і розкачати качалкою або руками кожну кульку в тонкий диск. Далі потрібно додати начинку – варену картоплю, розтерту з маслом або сметаною, яловичий фарш, змішаний з цибулею, морквою і спеціями (залежно від того, в якому регіоні України ви знаходитесь).

Схожі повідомлення

На Буковині ділили спадщину: брат підпалив будинок із племінницею

admin2

Принцу Чарльзу подарували українську марку з російським кораблем. ФОТО

admin3

«ПРИХИСТОК»: мешканці Львівщини мають можливість отримати компенсацію за надання житла переселенцям

admin3

ДИТИНА ВЧИТЬСЯ…

admin3

Переваги натяжних стель та особливості їх вибору

admin

Львів’янин Ігор Галушка здобув золото на «Іграх Нескорених» та закликав зберегти місто Маріуполь

admin3

Залишити коментар