16.5 C
Lviv
02.05.2024
Україна

Історія та наука, що стоять за українською випічкою

Українська випічка — вид випічки, який популярний у східноєвропейській країні Україні. Випічка є популярною стравою на сніданок, а також їдять її як десерт. В цьому році патріотична випічка займає перше місце у людей які замовляють солодощі в кейк шоп.

Українська випічка готується з дріжджового тіста, яке традиційно начиняють маком, насінням соняшнику або волоськими горіхами. Інші інгредієнти, такі як родзинки, мед і шоколад, також можна додати для ароматизації. Українську випічку часто випікають у духовці, а потім нарізають на квадрати чи прямокутники.

Історія української випічки

Українська випічка відома переважно своєю випічкою та варениками. Це найпопулярніші страви в Україні і вважаються українськими національними стравами.

Українська випічка зазнала впливу багатьох культур і традицій. Один із найпомітніших впливів – з Росії, який можна побачити в борщі, блинчиках, варениках і пиріжках. Інші впливи включають польську кухню (klubniak) та австрійські традиції виготовлення кондитерських виробів (šтрудель).

Слово «пиріжок» походить від російського слова «пір», що означає пиріг або тістечко, яке привезли в Україну росіяни.

Українська випічка. Частина 1- інгредієнти – тісто, начинка та оболонка

Це перша стаття із циклу про українську випічку. Ми розповімо про інгредієнти для української випічки та як її приготувати.

Тісто:

Тісто для української випічки готують переважно з борошна, солі, води та олії. У нього також можна включити яйця або молоко, що зробить його м’якшим і солодшим. Тісто зазвичай залишають підніматися, поки воно не збільшиться вдвічі. Потім його розкачують тонким пластом і викладають на деко, застелене пергаментним папером або змащене маслом.

Начинка:

Начинка може бути солодкою або пікантною, залежно від виду української випічки, яку ви хочете приготувати. Найпоширенішими начинками є м’ясо, картопля та сир (для перошок), капуста (для голубців), гриби (для вареників) і рис (для пиріг).

Шкаралупа: в якості сполучного агента використовується сметана або яєчний жовток

Українське кондитерство частина 2 – випічка

Спекти пельмені не так складно, як здається. Єдине, що вам потрібно зробити, це дотримуватися цього рецепту та насолоджуватися варениками.

У другій частині нашої серії українських кондитерських виробів ми поговоримо про випікання вареників. Вареники – дуже популярна страва в Україні, і в різних регіонах є свої рецепти.

Тісто для цих смачних ласощів можна приготувати з нуля або купити вже готове в продуктовому магазині. Для тих, хто вважає за краще робити це з нуля, інгредієнти – борошно, сіль, вода та олія. Тісто потрібно вимішувати, поки воно не стане еластичним і гладким, потім розділити на невеликі кульки і розкачати качалкою або руками кожну кульку в тонкий диск. Далі потрібно додати начинку – варену картоплю, розтерту з маслом або сметаною, яловичий фарш, змішаний з цибулею, морквою і спеціями (залежно від того, в якому регіоні України ви знаходитесь).

Схожі повідомлення

Футбол, хокей, бокс та інші популярні види спорту — в одному місці: чому варто слідкувати за Спорт ЮА

admin

Як правильно вибрати оправу?

admin

ТРИ ЗАПИТАННЯ ПТАХОПОДІБНОМУ КИВІ :

admin3

Українці розмовляють українською

admin3

Діти Стрийщини допомагають фронту: власними зусиллями зібрали кошти на два бронежилети

admin3

Як покращити успішність школярів з української мови?

admin

Залишити коментар