16.5 C
Lviv
19.04.2024
Новороздільська ОТГ

Щасливої тобі долі, Анничко!

Ось і завершилася кількаденна  драматична епопея із підкинутим новонародженим немовлятком, яку у вівторок, 16 листопада, знайшли на сходах одного з корпусів Новороздільського політехнічного коледжу, того ж дня доставили у дитяче відділення міської лікарні, а ще через день, у четвер, 19 листопада, на  засідання виконавчого комітету прийнято рішення про  «Про державну реєстрацію народження підкинутої, знайденої дитини». Також ,  у зазначеному рішенні  вказано і дату народження – «16.11.2021», і  місце народження – «місто Новий Розділ, Стрийський район, Львівська область». На підставі вказаного  рішення виконкому  Новороздільське відділення РАГС видало Свідоцтво про народження дитини.

А вже наступного дня, у п’ятницю, 19 листопада, Анничку було доправлено у львівський Будинок дитини. Цю щемну подію сьогодні, 25 листопада, коли верстався газетний номер, репортеру «ВР» прокоментувала заступник головного лікаря Новороздільської міської лікарні Ольга ШЕЛУДЬКО:

– Цього дня о 15.30 год. лікарняною каретою «Швидкої допомоги» в супроводі лікаря – педіатра, завідувачки відділенням  Світлани Василівни ГНАТІВ дитина була доставлена в Будинок дитини №1, що у Львові. Де вона на даний час перебуває. Додам, що працівниці відділення, які опікувалися Анничкою і раділи, що міська влада  так оперативно вирішила питання із наданням персональних даних знайденої дівчинки, і водночас сумували, адже за декілька днів дуже полюбили вродливу і голосисту дівчинку.

Принагідно, додам, що  керівництво  цього закладу, яке вже знало про знайдену у Новому Роздолі новонароджену дівчинку, оформило дівчинку в Будинок дитини  за наявними на той день документами немовляти, проте попрохали доставити ще одне важливе рішення виконавчого комітету. Власне, вчора, 24 листопада, відбулося позачергове засідання виконкому, на якому прийнято рішення про надання статусу дитини, позбавленої батьківського піклування  Аннички, 16.11.2021 року народження та зарахування дівчинки в КЗ ЛОР «Будинок дитини №1» на повне державне забезпечення, відтак, вказаний документ відправлено у Будинок дитини.

Так що завершено і цю рутинну, але обов’язкову бюрократичну процедуру. Залишається тільки щиро побажати вродливій дівчинці Анничці щасливої долі.

Розпитував Іван БАСАРАБ

Схожі повідомлення

На нормативно грошову оцінку земель Новороздільської громади додадуть кошти з обласного бюджету

admin2

“Принеси у бібліотеку…” – акція у Новому Роздолі. Долучайтеся!

admin2

Новий Центр вакцинації на вул. Стуса,2-а, день другий: протиковідне щеплення пацієнтів відбувається організовано і оперативно

admin3

Новий Розділ: графік вимкнення електроенергії на 28 листопада

admin2

Багатолюдна акція прибирання набережної міського озера – можемо!

admin2

Новий Розділ завтра прощатиметься з Героєм Володимиром Стецьком

admin2

Залишити коментар