16.5 C
Lviv
19.04.2024
Стрийщина

Гран-прі шахового турніру у Швеції виборола юна українка, із с. Рудники

Так, коріння талановитої шахматистки походять із с. Рудники, хоча дівчинка уже народилася в Швеції, де й розвиває свій талант. Але щоліта Соломія під час літніх канікул приїжджає в Україну і змагається з українськими шахматистами. Пишається тим, що вона – українка.

Днями в Швеції відбувся триденний шаховий турнір Lilla HasselBacken Chess Open, перемогу в якому виборола українка Соломія Трускавецька, повідомляє “Калейдоскоп думок” – https://kaleydoskop.kert.in.ua/гран-прі-швеції-з-шахів-виграла-україн/?fbclid=IwAR1lkdfz5WinwHbxc9Y7H5fMdEDrSeHmCdnRO6Vf56Da2olZNZZTfyYarYE

Тепер вона – володарка гран-прі цього турніру й уже отримала грошову винагороду за перше місце!

У шахових баталіях брали участь гравці з рейтингом 1600 і менше. Її успіх означає, що серед рейтингових шахматистів ця дівчина зараз очолює список найталановитіших гравців. А ще  лише два роки тому в таких шахових поєдинках була на третьому місці.

Соломія Трускавецька народилася у Швеції, де й навчається. Її батьки виїхали туди з України, із села Рудники на Львівщині, на початку двотисячних років. Дівчина від весни цього року займається в шаховому клубі високого рівня SS 4 Springare, раніше належала до клубу Wasa.

Понад рік бере участь у турнірах гросмейстера Піа Крамлінг, вже має ряд успішних виступів ще й в інших. Два тижні тому брала участь у трьохденному турнірі Schack Skol SM 2021 на півдні Швеції (у місті Хельсінгборій (Helsingborg) неподалік від Данії), де 8-10 жовтня змагалися інтелектуали віком 15-16 років із усього Королівства. У цій шаховій Олімпіаді Соломія увійшла в десятку найсильніших гравців з-поміж 86-ти.

Потім, 29-31 жовтня, протягом трьох днів у місті Мальмьо (Malmö) тривав турнір Flіck SM 2021 серед дівчат із всієї Швеції віком від 15-16 років. У ньому Соломія Трускавецька посіла 2 місце. А сьогодні – дуже веселі й круті поєдинки бізнес-керівників Швеції із молодшими учасниками різного віку в шахових поєдинках «два на два», де Соломія теж виступає охоче. Дівчина постійно вдосконалює свою майстерність гри в шахи. А такі турніри – це найкраща можливість повчитися.

Шахи – це її одне з найулюбленіших занять.

Схожі повідомлення

На Стрийщині поліцейські викрили зловмисника, який виготовляв та збував мешканцям району «амфетамін»

admin3

Усі ми родом із колиски, із пелюшок, із молока…

admin3

Які 32 громади області виконали річний план по доходах

admin2

У Ходорові 29-річний мешканець Стрийщини убив 64-річного господаря будинку з мотивів помсти. Поліцейські затримали підозрюваного за лічені дні

admin3

Кримінальний “спосіб здобування грошей” підвів молодого мешканця Стрийського району

admin2

На Міжнародному турнірі з ММА переміг боєць зі Стрия Роман Меленевич!

admin3

Залишити коментар