16.5 C
Lviv
20.04.2024
Україна

Як влаштуватись на роботу в таксі : поради


Таксистам не легко, а після появи сервісу, який залучає клієнтів низькими тарифами, зовсім доводиться боротися за пасажира. Гідний заробіток, зміст авто, сплата податків вимагають збільшення робочих годин. За кермом виявилися бажаючі урвати пару сотень до зарплати і люди, вимушені працювати цілодобово Найкращі умови для користування таксі ви знайдете за посиланням https://opti.global/lviv ми ж розглянемо основні переваги в роботу таксистом.

Умови роботи
Щоб влаштуватися таксистом, потрібно пройти кола бюрократичного пекла – оформити індивідуальне підприємництво. Для узаконення діяльності потрібно:

  • отримати свідоцтво про реєстрацію ІП;
  • відвідати банк – відкрити розрахунковий рахунок;
  • звернутися до податкової інспекції, страхову.
  • оплатити держмита;
  • знайти машину, підготувати до роботи, оформити відповідно до правил для таксі;
  • вибрати службу – укласти договір;
  • заступити на зміну.
  • Водіям таксі потрібно пройти медичне обстеження, мати дійсне водійське посвідчення, видані на території України, стаж водіння не менше 2-х років.

Переваги і недоліки
Головною перевагою професії вважається можливість вибирати робочі години. Підробіток вечорами, буднях, вихідні – на розсуд водія. Одним в святкові або вихідні дні вигідніше працювати, іншим звичніше «бомбити» по буднях, а вихідні проводити разом з рідними. Можливість заробити у вільний від основної роботи час привертає людей простотою, доступністю, зручністю.

Співпрацюючи зі службою, водії-ІП працюють від свого імені: несуть відповідальність за безпеку пасажирів, якість обслуговування, дотримання правил дорожнього руху, закону. Таксист зобов’язаний вести легальну підприємницьку діяльність, оплачувати:

  • податки;
  • ремонт, регулярний огляд, мийку, прибирання автомобіля;
  • паливо, послуги оператора мобільного зв’язку, періодичну повірку таксометра.

Перевізник-ІП стежить за справністю автомобіля, віддає певний відсоток від отриманого замовлення, працює за тарифом, встановленим службою. Щоб покрити всі витрати, багато працюють в таксі в повну зміну або цілодобово. Розраховувати на вихідні не доводиться.

Приблизний розрахунок заробітку невтішний. З отриманої суми потрібно сплатити транспортні витрати, держмито, послуги з утримання авто.

Хто може працювати таксистом?
На співбесіді потрібно пред’явити водійське посвідчення категорії «B». Вимоги до бажаючих займатися автомобільними перевезеннями:

вік – старше 22;
водійський стаж – понад 2 роки.
Робота на повну ставку або підробіток в службі таксі доступна водіям, які відповідають заявленим вимогам. Перевага кандидатів – знання міста, адрес об’єктів інфраструктури.

Схожі повідомлення

Які є додаткові функції Hitachi

admin

Що означає сигнал «Повітряна тривога»? Пояснення від рятувальників Львівської області

admin3

Якби вдалося відправити “ухилянтів” за кордон, двоє львів’ян, які фальсифікували довідки, заробили б 11 тис. дол. США. А так – судовий вирок

admin3

Завдячуючи випадку «записавшись» у 7-річному віці  у волейбольну секцію до тренера ДЮСШ Сергія Краснопольського, у свої 14-ть Марічка Гошилик вже  чемпіонка України з класичного волейболу (2021р.) та цьогорічна срібна призерка Чемпіонату Латвії з пляжного волейболу

admin3

Внаслідок російського удару по Чернігову загинули двоє викладачів та студент “Чернігівської політехніки”. ФОТО

admin3

Як вибрати матрац на двоспальне ліжко: конструкція, розмір, наповнювачі

admin

Залишити коментар