16.5 C
Lviv
23.04.2024
Стрийщина

Про виконання місцевих бюджетів за видатками в січні – квітні 2021року

Як повідомила пресслужба Департаменту фінансів Львівської ОДА: «

Впродовж чотирьох місяців 2021 року  60% видаткової частини місцевих бюджетів – це видатки на оплату праці (4635 млн грн), 14% – розвиток територій  (1053 млн грн), решта – господарське утримання установ і виконання запланованих заходів.

На Львівщині середньомісячна заробітна плата працівників бюджетних установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, становила  9090  грн у місяць. Найвищий її розмір спостерігається в бюджетних установах Сокільницької (12699 грн),  Славської (12375 грн), Червоноградської (11753 грн) та Східницької (10668 грн) територіальних громад, що свідчить про їх достатньо високу фінансову забезпеченість».

У вказаній інформації департаменту фінансів Львівської ОДА також зазначено, що   через нестабільну економічну ситуацію, пандемію і карантин деякі громади не виконують завдань з мобілізації податків і платежів. Проте, місцевими органами влади вживаються  заходи для недопущення  заборгованості з виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ. Так, виконком Самбірської міської ради запозичив з початку року з державного казначейського рахунку на цю мету 48 млн грн, які повертаються під час наповнення міського бюджету. Понад 90% усіх надходжень спрямовується на оплату праці в Боринській, Стрілківській, Козівській, Добросинсько-Магерівській територіальних громадах.

Лідером за видатками розвитку є Мурованська територіальна громада. Нею використано на цю мету 30% усіх видатків (9 млн грн). Наступні  – Солонківська (28% або 10 млн грн), Червоноградська (25% або 63 млн грн), Славська (22 % або 14 млн грн) та Сокільницька (22% або 9 млн грн) громади.

До видатків розвитку віднесено будівництво, реконструкцію та реставрацію об’єктів соціально-культурної та житлово-комунальної сфер; будівництво, ремонт та утримання доріг; капітальний та поточний ремонт приміщень; придбання обладнання; реалізацію програм у сільському та житлово-комунальному господарствах, паливно-енергетичному комплексі.

Схожі повідомлення

Монастирець: дві будівлі врятовано від вогню

admin2

З виправної колонії у Дрогобичі втік 20-річний в’язень

admin2

Переселенця з Кривого Рогу затримали на наркозакладках

admin2

Нападників на салон краси у Львові затримано

admin2

Робота ППО над Золочевом

admin2

За вихідні на стадіоні «Арена Львів» планують провакцинувати близько 1000 осіб

admin3

Залишити коментар