16.5 C
Lviv
19.04.2024
Стрийщина

Львівська область: понад 500 мешканців отримали другу дозу вакцини від коронавірусу

Як повідомив під час брифінгу, що відбувся 14 травня, директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис: «Станом на сьогодні на Львівщині понад 66 тисяч осіб вакцинували від коронавірусу, з них – другу дозу отримали 542 особи»

  “На сьогодні найбільше мешканців отримали вакцину Covishield (Oxford-Astra Zeneca) – це понад 38 тисяч щеплень, Astra Zeneca – 20 тисяч, CoronaVac – понад  4 тисячі ін’єкцій, Pfizer –  майже 3 тисячі щеплень. Вакцинальна кампанія триває, працюють усі мобільні бригади. Також проводимо навчання персоналу, який будемо залучати до вакцинування”, – зазначив Орест Чемерис.

Також він наголосив, за попередню добу із діагнозом COVID-19 по Львівській області госпіталізували 94 особи. Скерували на самоізоляцію – 1160 людей. Аналіз на ПЛР-дослідження вперше набрали у 1254 осіб. Померлих – 18 осіб.

Підтверджено коронавірусну інфекцію методом ПЛР у 350 осіб. В реанімації перебуває 152 людини, з них на апаратах ШВЛ – 40.

 “Найбільш завантаженими є лікарні Стебника та Стрия. Тенденції, які ми відзанчаємо упродовж останніх днів є позитивними щодо усіх трьох показників, визначених для певної зони епіднебезпеки залежно вд поширеності коронавірусу. Коефіцієнт виявлених випадків  становить більше 10 при  медичному показнику 20, кількість госпіталізованих – менше 30%, завантаженість ліжок з киснем – менше 40 %”,  – додав директор департменту охорони здоров’я.

Медики наголошують, ковід безслідно не проходить, тому вкотре закликають берегти себе та дотримуватись карантинних обмежень.

Схожі повідомлення

У вирішальному матчі за вихід у наступний етап «Кубка ЗСУ» наша команда сьогодні поступилася ФК «Пісочна» – 0:3

admin3

У ніч на Купала: у Самборі запалили шини

admin2

Шукав гриби – знайшов боєприпас. Поблизу с. Рудники

admin2

Затримано раніше судимого молодика, який грабував перехожих у Стрию

admin2

Сьогодні, 2 листопада, Львів прощається з чотирма Героями

admin2

Героя зі Стрийщини Президент України нагородив посмертно

admin3

Залишити коментар