16.5 C
Lviv
19.04.2024
Новороздільська ОТГ

Новороздільський матеревбивця і надалі очікує судового вироку у психдиспансері, чемно поводиться на судових засіданнях та читає книги. Наразі – про Голодомор…

Опубліковане у «Віснику Розділля» (№8 за 5 березня ц.р.) редакційне інтерв’ю «Новороздільського матеревбивцю Андрія С. суд визнав неосудним і підтримав клопотання захисту про скерування його на лікування у Львівському спецмедзакладі, а не у далекому Дніпрі. Таку пропозицію підтримав навіть прокурор» із громадським захисником підсудного Сергієм Краснопольським викликало певний суспільний  резонанс. Утім, навіть незважаючи на поставлений судмедекспертизою діагноз (шизофренія) , який  передбачає визнання підсудного  неосудним, таким, що потребує лікування у спеціалізованому медзакладі закритого типу, більшість із тих, хто спілкувався з репортером після вказаного матеріалу , так і залишилися при своїй думці, точну суть якої передає прислів’я «Катюзі – по заслузі».

Тим часом, минулого тижня  , у четвер,18 березня, відбулося чергове засідання Миколаївського районного суду у справі про вбивство 43-річним новороздільцем Андрієм своєї 75-річної матері, скоєне 20 жовтня 2020 року. Якщо не помиляюся, то воно вже п’яте за рахунком, відколи, за процесуального  керівництва Золочівської місцевої прокуратури,  було відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) ККУ, а після завершення досудового розслідування справу було передано до Феміди.

На прохання репортера громадський захисник підсудного Сергій Краснопольський, який, до того ж є однокласником Андрія С., надав редакції коментар про те, як відбувалося вказане судове засідання.

        – Ну що сказати? По – перше, судове засідання було швидкоплинним. Прийнято  рішення утримувати підозрюваного Андрія С. 60 діб у Львівському психоневрологічному диспансері, розташованого на вулю Кульпарківській,  в режимі ізоляції та під посиленим режимом догляду та спостереження.

А чи були на судовому засіданні присутні новороздільці – сусіди, можливо, однокласники чи приятелі матеревбивці, одне слово, люди особисто знайомі з Андрієм С.?

– Ні, як і під час попередніх засідань, такі були відсутні. Отож, окрім мене, як  громадського захисника підсудного та водночас однокласника Андрія, як кажуть, сторонніх осіб не було. Засідання відбувалося у класичному форматі: суддя, секретар суду, прокурор, адвокат. Зважаючи на встановлений Андрію С. судово – медичною експертизою діагноз – «шизофренія»,-  дистанційно, по скайп – зв’язку, у судовому засіданні брав участь лікуючий лікар підсудного із Львівського психдиспансеру .

У якому стані перебував  під час судового засідання Андрій С. ?

– На вигляд, наче виглядав нормально, не відчув у ньому ні помітної пригніченості, ні агресії. Хоча, звісно, тільки Господь знає, що коїться в душах  душевнохворих людей та ще й таких, що вбили матір? До речі, коротко перемовившись з однокласником, який перебував у залі у так званій «клітці» з решітками, дізнався, що Андрій вже перечитав декілька книг, наразі – читає про Голодомор.

А коли відбудеться наступне судове засідання?

Як оголосив суддя,  наступне засідання відбудеться 19 квітня 2021 року. Мабуть, тоді буде оголошено остаточний вердикт, оскільки на судове засідання  запрошено свідків у кримінальному провадженні та, звичайно, представника Новороздільського відділення поліції.

Нагадаємо читачам, що цей страшний злочин було скоєно 43-річним новороздільцем  20 жовтня 2020 року. Зокрема, близько опівночі Андрій, намагаючись заспокоїти матір, яка вчергове декілька годин поспіль, сидячи за столом в кухні, за щось голосно  докоряла йому (а докоряла, як згодом стало відомо редакції, вона   постійно – і таке материнське «промивання мізків» просто виводило сина із себе), спочатку вистрілив із револьвера марки Флобер у стелю, а коли і це не вплинуло, не цілячись, вистрілив  ще декілька разів поспіль  у її сторону (як вказано у матеріалах досудового розслідування,  9 разів)  і вибіг з квартири. Оговтавшись на свіжому повітрі, повернувся додому і переконався, що матір мертва. Відразу ж викликав поліцію, а коли прибули правоохоронці, він відсторонено оповів їм, як скоїв вбивство.  Поліція затримала вбивцю і скерувала його у СІЗО,  що у Львові на вул. Городоцькій. За цим фактом слідчі територіального підрозділу поліції, за процесуального керівництва Золочівської місцевої прокуратури відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) ККУ. До речі, санкція такої статті сувора – позбавлення волі від 7 до 15 років.

Розпитував Іван БАСАРАБ

Схожі повідомлення

Долучайся до Молодіжної ради – прийом заяв триває

admin2

Наш земляк Роман ТРУХИМ нагороджений почесною відзнакою 128-ї Окремої гірсько – штурмової Закарпатської бригади

admin3

Наша Молодіжна рада стала учасником проекту “Підтримка молодіжних рад” від NGO Youth Platform \ ГО “Молодіжна Платформа”!

admin3

ОСУ!!! Каратисти також підняли спортивний авторитет Нового Роздолу

admin2

На роботу запрошують продавців

admin2

У Новому Роздолі замінять 60 метрів аварійної ділянки трубопроводу

admin2

Залишити коментар