16.5 C
Lviv
18.04.2024
Стрийщина

Назарія Романчука звільнили


38-річного директора розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА Назарія Романчука звільнили за відсутність на роботі. Чиновник більше місяця не приходив на роботу і не пояснював свою відсутність. В ЛОДА створили спеціальну комісію, яка вивчила цю ситуацію і прийняла рішення звільнити Назарія Романчука з 1 березня.

Втім, виглядає так, що і в ЛОДА, і в ЛОР йдуть кадрові зміни.

Назарія Романчука добре знають і в Новому Роздолі, оскільки він тут частенько бував, коли місту грозила теплова катастрофа – і коли управляти ТЕЦом прийшло ПП “Гарант-Енерго-М”, а згодом і ТОВ “Нафтогаз Тепло”.

Сам Назарій Романчук стверджує, що з 16 січня він перебуває на лікарняному, хоча за даними ZAXID.NET з того часу він два тижні встиг провести на пляжах Домінікани.

ZAXID.NET провів “своє розслідування” цієї ситуації, інформуючи: “Н.Романчук заявив, що з 16 січня перебуває на лікуванні в медзакладі, однак він відмовився уточнити, у якій саме лікарні. «Я вже більше місяця перебуваю на лікарняному з ускладненнями після ковіду. Зараз коментувати нічого не можу, бо знаходжусь в стаціонарі. Мене табелюють в табелі як лікарняне у департаменті ЖКГ», – сказав Романчук.

Втім, отримані ZAXID.NET дані перетину кордону свідчать, що 18 січня Назарій Романчук вилетів з київського аеропорту «Бориспіль» у місто Ла-Романа у Домініканській Республіці. Повернувся він у Київ рейсом з Ла-Романи 31 січня.

ZAXID.NET не вдалося дізнатися у Назарія Романчука, з ким він літав на відпочинок у січні. У нього є дружина та троє дітей. Цікаво, що у квітні 2020 року дружина Романчука через суд розлучилась з ним. А у листопаді Назарій Романчук подав апеляцію і подав клопотання про примирення.

Нагадаємо, що 38-річний Назарій Романчук фігурує у кримінальному провадженні в справі про вивезення сміття зі Львова. Зокрема, у жовтні минулого року був оприлюднений звіт Держаудитслужби, яка проводила перевірку у департаменті ЖКГ ЛОДА, який очолював Романчук. Аудитори виявили, що під час вивезення сміття зі Львова упродовж 2018-2019 років ЛОДА отримувала з міського бюджету гроші, які не використовувала на вивіз ТПВ. Лише з липня 2018-го по червень 2019 року ЛОДА отримала таким чином зайвих 97 млн грн. Ще 39 млн грн ЛОДА отримала як виплату за вивезення сміття зі Львова на полігони у Чернігівській, Київській та Житомирській областях, хоча фактично сміття утилізовувати в межах Львівської області.

38-річний Назарій Романчук працював у ЛОДА з 2005 року: спочатку в управлінні промисловості та інфраструктури, а потім – в управлінні економіки, а з 2009 – в управлінні ЖКГ. У грудні 2016 року, у розпал сміттєвої блокади Львова, тодішній голова ЛОДА Олег Синютка призначив Назарія Романчука директором департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства ЛОДА, який відповідає за поводження зі сміттям.

Схожі повідомлення

У Розвадові втопився чоловік

admin2

На Стрийщині двом 20-річним дівчатам з числа дітей-сиріт вручили ключі від власних помешкань

admin3

Ніхто вже не штопає шкарпетки, ніхто вже не…

admin3

Харківське хлоп’я ворожий снаряд наздогнав у Львові

admin2

Сьогодні о. Роман Штігер провадитиме молитву на вервиці

admin2

Злощасний міст через Західний Буг – залишки розібрали за добу. Розпочали ремонтні роботи…

admin2

Залишити коментар