16.5 C
Lviv
20.04.2024
Україна

Український захисник загинув від кулі ворожого снайпера.

В районі Павлополя, що на Донеччині, поблизу населеного пункту Пищевик від кулі снайпера загинув один український захисник-  пресцентр штабу Операції Об’єднаних Сил. 

“Так, неподалік населеного пункту Пищевик російсько-окупаційні війська відкривали прицільний вогонь зі 120 мм мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, стрілецької та снайперської зброї. Внаслідок обстрілів противника загинув один український воїн”,  – йдеться у повідомленні на офіційній сторінці ООС.

Після ворожих обстрілів зав’язався бій піхотих підроздлів з застосування стрілецької зброї, в ході якого снайпер окупантів влучив в війсськовослужбовця ЗСУ. Захисника України намагалися врятувати медики, однак під час евакуації з поля бою від отриманих ран він помер. 

Протягом лютого 2021 року окупанти здійснилии 180 обстрілів українських позицій, внаслідок яких загинули 12 українських військових, 24 отримали поранення. У січні кількість обстрілів становила 166 разів, втрати складали 3 загиблими й 10 пораненими. Зростання бойових втрат української армії у лютому обумовлене використанням з боку окупаційних військ 120-мм мінометів та ствольних гармат.

Як йдеться у зведенні, основною метою дій окупаційних військ залишалось провокування ЗСУ на відкриття вогню у відповідь з подальшим звинуваченням у порушенні режиму припинення вогню. У кількох випадках противник обстрілював українські позиції одночасно із запитом на тишу начебто через обстріл з боку Збройних Сил.

26 лютого внаслідок обстрілів збройних формувань Російської Федерації зі 120 мм мінометів, гранатометів різних систем та стрілецької зброї поряд з Водяним, що на Приазов’ї, сім військовослужбовців Збройних Сил України отримали осколкові поранення, ще двоє військових – бойове травмування. Неподалік Невельського внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої отримав осколкові поранення ще один український воїн.


Нагадаємо, 23 лютого поблизу населеного пункту Зайцеве на Донеччині внаслідок мінометного обстрілу та пострілів з станкових протитанкових гранатометів загинув один український захисник, ще один воїн отримав поранення. 

 22 лютого, під час завершення робіт по розборці конструкції бліндажу після пожежі, що виникла близько 4 години ранку 20 лютого в одному із підрозділів 58 окремої мотопіхотної бригади, виявлено тіла двох військовослужбовців, які ймовірно перебували в бліндажі під час пожежі. Третій воїн внаслідок події отримав 90% опіків тіла й помер від отриманих травм.  Того ж дня поблизу шахти “Бутівка” на Північ від Донецька внаслідок ворожого обстрілу загинув воїн 72-ї окремої механізованої бригади ім. Чорних Запорожців Сергій Петраускас. 

Схожі повідомлення

“Ті, хто це робить – зрадники. Готовий свідчити. Привіт ДБР”, – мер Житомира Сухомлин про підозру Пашинському. ВIДЕО

admin3

Ремонт каналізаційної системи: Відновлення гармонії у мережі водостоку

admin

Помер останній онук Івана Франка – науковець Роланд Франко

admin3

На річці Рось на Білоцерківщині під кригу провалились 4 дітей: двох врятовано, 2 дитини загинуло.

admin3

Поліцейські Львівщини закликають бути пильними та не дати шахраям можливості ошукати вас

admin3

Новий тиждень: день весняного рівнодення і переходу на літній час

admin2

Залишити коментар