16.5 C
Lviv
26.04.2024
Україна

Де знайти психолога у Львові — коли потрібна допомога спеціаліста

Люди помилково вважають, що до психолога мають звертатися лише хворі, які страждають розладом особисті, неврастенією, панічними атаками. Подібні погляди формуються через особливості виховання, недовіру до спеціаліста, страх перед суспільною думкою. На консультацію до фахівця люди записуються через виникнення труднощів, при появі почуття, що щось потрібно змінювати у житті.

Коли потрібна допомога психолога

Хворий зуб людина лікує у дантиста, щоб впоратися з болем у серці звертається до кардіолога, але якщо трапляються конфлікти під час спілкування з рідними, думає, що все якось владнається. Проблеми психологічного характеру накопляються, пригнічують приємні емоції, проте самостійно не розв’язуються Лише фахівець здатен об’єктивно оцінити ситуацію, знайти вихід, як полегшити стан.

Не варто відкладати консультацію у психолога, коли людині не вдається тривалий час влаштуватися на роботу, або вже через місяць чи півроку праця набридає. За допомогою до психолога радять звертатися:

  • при появі тривоги з будь-якого приводу;
  • при зниженні самооцінки через невдачі, зміну віку;
  • при виникненні труднощів, що для оточування здаються легкими;
  • при постійних конфліктах у родині.

Трапляється, що людина некомфортно почувається сама вдома, страждає від страху через темряву. При появі подібних проблемах не варто відмовлятися від допомоги професіонала.

Щоб знайти кваліфікованого психолога у Львові, записатися на консультацію онлайн, радять звернутися до спеціалістів через сайт barb.ua https://barb.ua/uk/lviv/psiholog.

Інколи у водія, який потрапивши у ДТП, знову сідає за руль, частішає пульс, пітніють руки. Це заважатиме виконувати роботу, поки не відбудеться відверта розмова з психологом.

Люди, що пережили смерть близького родича або були несправедливо звинувачені у злочині чи халатності, часто потребують кваліфікованої допомоги, адже не здатні впоратися с горем, наклепом самостійно.

Якщо 25-річний чоловік не може без батька розв’язати навіть просте завдання, а мати доводить його до сліз буквально за декілька хвилин, це вказує на те, що парубок досі не подорослішав. Без консультації психолога в такому разі страждатимуть й батьки, й син.

Іноді активна людина стає замкнутою, спокійна та врівноважена особистість починає постійно дратуватися, гнівається без причини або відчувається самотньою. Впоратися з таким станом без консультації психолога складно.

Молодь забуває про сон, прогулянки, їжу, перестає спілкуватися з рідними, коли весь день проводить за комп’ютерними іграми. Виникає залежність, що потребує професійної допомоги.

Які послуги надають психологи

Не призначає медикаментів, а консультує людей, у яких виникли труднощі у взаєминах після стресу, насильства, а також створює умови, які допомагають розв’язати проблему, саме психолог. Фахівець не ставить діагноз, проте надає послуги іншого характеру:

  1. Виясняє причину виникнення труднощів у спілкуванні чи зниження самооцінки.
  2. Проводить тестування та складає психологічний портрет людини.
  3. Допомагає усунути чинники, що призвели до неврозу; депресії, розчарування.
  4. Пропонує різні варіанти вирішення особистої та сімейної проблеми.
  5. Надає психологічну підтримку жертвам аварій, стихійних лих та іншим особам, що потрапили у складне становище.

Психолог консультує чоловіків та жінок, що мають проблеми у відносинах з протилежною статтю, втратили віру у можливість створити щасливу родину.

Людям, що шукають роботу, фахівець допомагає у визначенні професії для максимального використання здібностей та самореалізації, налаштовує їх на особистий зріст й духовний розвиток.

Як обрати психолога, на що звернути увагу

Коли людина не в змозі впоратися з проблемою, потрібно звертатися до фахівця, проте, як знайти справжнього професіонала відомо не всім. Обираючи психолога, варто звертати увагу на декілька критеріїв, серед них:

  • зовнішній вигляд спеціаліста;
  • кількість позитивних відгуків;
  • наявність диплому із навчального закладу з високим рейтингом;
  • додаткова освіта, що підтверджується сертифікатами.

Радять також цікавитися, чи публікує фахівець статті у наукових журналах, веде особисту сторінку на сайті. Це допомагає зрозуміти, чи можна розраховувати на діалог.

Якщо розвіяти сумніви, що виникли під час вибору психолога, не вдається, варто запитати спеціаліста про його освіту, кваліфікацію, про те, як проводить консультацію. Коли фахівець говорить непереконливо, розказує, що, крім нього ніхто не допоможе, краще відмовитися від послуг.

Під час першої консультації необхідно звертати увагу не лише на поведінку психолога, але й на те, де він приймає. Справжній фахівець запрошуватиме не до квартири, а до окремого охайного кабінету, де людина почуватиметься спокійно й комфортно.

Де знайти психолога у Львові

Дехто шукає фахівця за рекомендацією друзів, знайомих, проте не всі поспішають ділитися контактами, здатні без упередження оцінити роботу професіонала. Знайти психолога можна через оголошення, що розміщуються в міських газетах, в інтернеті, на рекламних стендах. Ще один варіант пошуку фахівця у Львові – це особисте відвідування тренінгів, конференцій, де часто бувають грамотні психологи. В таких заходах цікаво самому взяти участь та побачити, як працюють фахівці.

Особливості пошуку та запису до психолога на Barb.ua

Щоб переглянути оголошення в інтернеті, у міській пресі, доведеться витрати чимало часу. Швидко знайти фахівця у Львові, який надає психологічну допомогу, можна, користуючись Barb.ua. Для цього заходять на головну сторінку сервісу, у пошуковому рядку вказують назву рубрики та обирають онлайн чи індивідуальну консультацію психолога.

Послуги через Barb.ua у Львові, Києві, Одесі, Харкові, Дніпрі, Житомирі та інших містах України пропонують десятки фахівців. На сайті надається інформація про кваліфікацію кожного психолога, про методики, що професіонали використовують у свої роботі, про вартість консультації.

Більше про спеціалістів Львову – https://t.me/s/Barbua

Схожі повідомлення

Рятувальники Львівщини продовжують співпрацю з Головною школою пожежної служби Республіки Польща

admin3

“Подарунок” екс-голови ЛОДА відомим спортсменам … арештували

admin2

24-річний воїн загинув у зоні ООС

admin2

Біля м. Попасна у зоні ООС загинув старший солдат, уродженець селища Добротвора Роман Задорожний

admin3

«Правильні» солодощі: смачні, корисні для дитини

admin

Коли 79-річний пенсіонер повернувся спиною до «комунальниці», аби приготувати їй чай, вона ззаду завдала дідусеві декілька ударів поліном по голові. Коли той знепритомнів, поцупила з хати 80 тис. грн. Триває досудове розслідування

admin3

Залишити коментар