16.5 C
Lviv
03.05.2024
Стрийщина

Абсолютний чемпіон світу з ловлі риби – юний львів’янин

22-річний львів‘янин Назар Боженко став абсолютним чемпіоном світу з ловлі риби спінінгом з берега. А національна збірна України стала переможцем у загальнокомандному заліку. Відбувались змагання у Болгарії, на гірській річці Вачер.

Збірна команда України складалась з 4 спорстменів в основному складі та одного на випадок заміни. Кожен спортсмен мав також одного координатора, який відслідковував вільні сектори в зоні, ловлю суперників і координував переміщення.

Очки нараховувались за кожну правильно зловлену та відпущену рибу. До заліку приймалась тільки форель.

«Україна постійно бере участь у чемпіонаті світу. Ми вже двічі були на п’єдесталі пошани, зайнявши друге та третє місце. Однак в особистому заліку Україна ще не мала медалі. Це перша і одразу золота», – розповідає Олег Ривак, керівник обласної федерації риболовного спорту.

Назар Боженко є майстром спорту міжнародного класу. Спорстмен також виступає у збірній області з лову хижака з човна. Окрім Назара, у складі національної зібрної був також львів‘янин Юрій Болехівський.

«Тренуються спортсмени часто, виїзджають в Карпати. Але місця, де вони ловлять, тримаються в секреті. Зараз готуються до Кубку України, що буде на початку жовтня. А в 2022 році на озері в Прилбичах готуємось приймати чемпіонат світу по ловлі коропа, адже львівські карпятники двічі були чемпіонами світу», – зауважив Олег Ривак.

Схожі повідомлення

До уваги призовників віком від 18 до 27 років!

admin3

Запрошуємо на Літургію до каплички біля села Бориничі

admin3

Луганський наркоман “коловся” на території школи

admin2

У селі на Стрийщині 21-річний місцевий злодій-рецидивіст вночі, розбивши вікно, заліз у будинок і пограбував 81-річну пенсіонерку

admin3

Начальниця соцзахисту поцупила майже 290 тисяч гривень…

admin2

Відгуділа коляда

admin3

Залишити коментар