16.5 C
Lviv
01.05.2024
Стрийщина

Львівські “щури”: СБУ викрило коригувальника вогню по Яворівському полігону

Контррозвідка СБУ викрила ще одного учасника агентурної мережі рф: коригував вогонь по Яворівському полігону

На Львівщині контррозвідники викрили зрадника, який здійснював підривну діяльність в інтересах спецслужб рф. Зловмисник коригував ракетні обстріли по Яворівському міжнародному військовому полігону.

Оперативники спецслужби встановили, що колишній 71-річний працівник КДБ, який мешкав у Львові, передавав ворожій стороні інформацію про місця розташування ЗСУ та їх озброєння. Згодом зібрані дані (точні локації з позначками на карті) він надсилав куратору через спеціально прихований чат в Телеграм-каналі.

Полігон обстрілювали двічі – в березні ракети забрели життя мінімум 35 військових і понад півтори сотні поранених. Вдруге обстріляли в травні.

Наразі зраднику повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Додатково контррозвідники встановлюють факт ймовірної передачі інформації щодо дислокації іноземного легіону на території військового полігону.

Заходи з припинення злочинної діяльності здійснювали контррозвідники та слідчі СБУ Львівщини під за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

Схожі повідомлення

Пожежа у квартирі в м. Стрий: травмованих немає

admin3

Зловмисника, який вбив жінку в Дрогобичі, затримано

admin2

На Стрийщині трапилась дорожня аварія: водій та дитина у лікарні

admin2

“Сила в єдності” – мешканці Новороздільської, Тростянецької, Миколаївської, Ходорівської та Розвадівської громад взялися крутити педалі на спільному велопробізі на потреби ЗСУ

admin3

Директор комунального підприємства сільради на Стрийщині, завищивши вартість електрогенераторів для навчальних закладів, привласнив 650 тисяч гривень з місцевого бюджету

admin3

31-річний житель м. Стрий торгував зброєю та боєприпасами з виправної колонії – у Львові судитимуть зловмисника

admin3

Залишити коментар