16.5 C
Lviv
01.05.2024
Львівщина

Чоловік облив паралізовану дружину бензином і підпалив, зачинивши кімнату в будинку. До приїзду рятувальників сусіди винесли обпечену потерпілу надвіру, але медики були безсилі – вона померла у реанімації. Чоловік теж зазнав опіків і перебуває у шпиталі, але суду лиходію не оминути

На Львівщині поліцейські повідомили зловмиснику про підозру в жорстокому вбивстві дружини.

Щоб позбутись своєї дружини, яка не могла рухатися, чоловік інсценував пожежу – облив жінку і кімнату, в якій стояло її ліжко, бензином та підпалив. Пожежу помітили сусіди, які намагалися врятувати потерпілу з полум’я, проте від отриманих опіків вона померла у реанімації.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби ГУ Нацполіції України у Львівській області з посиланням на інформацію Яворівського районного управління поліції.

Як встановили співробітники слідчого управління та криміналісти поліції Львівщини спільно з оперативниками та слідчими Яворівського районного відділу поліції, 20 травня близько дев’ятої години ранку в одному з сіл району 62-річний місцевий мешканець, маючи намір заподіяти смерть своїй дружині, яка не могла самостійно ходити, облив бензином жінку та кімнату, в якій стояло її ліжко, та підпалив.

Приміщення зайнялось, проте вогонь помітили сусіди, які винесли потерпілу з палаючого будинку на вулицю та викликали рятувальників, які локалізували пожежу.

Жінку з важкими опіками госпіталізували, але, незважаючи на зусилля лікарів, від отриманих травм вона померла у реанімаційному відділенні.

Слідчі територіального підрозділу поліції повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого п.4 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічним позбавленням волі.

Під час пожежі підозрюваний також отримав опіки і зараз перебуває у лікарні. Невдовзі суд обере йому запобіжний захід.

Досудове розслідування триває.

Схожі повідомлення

В’язень виправної колонії на Львівщині, завербований фсб, намагався з дружиною “на волі” підготувати ворожий ракетний удар по ТЕС, щоб знеструмити Львів, але завадила СБУ

admin3

«Привіт, позич мені гроші»: поліцейські Львівщини радять, як не стати жертвою шахраїв, які зламують сторінки в соцмережах

admin3

У квітні Україна прийматиме саміт регіонів та міст різних держав

admin3

10-річний школяр загинув, 19-річна студентка та водій – травмовані: поліцейські встановлюють обставини ДТП на Львівщині

admin3

«Мова – це те, що робить нас нами»: привітання очільника Львівщини з Міжнародним днем рідної мови

admin3

У Львові 20-річний студент допоміг поліцейським затримати зловмисника, який нападав на жінок: спершу у вбиральні ЛНУ ім. І. Франка, згодом – на вул. Гнатюка

admin3

Залишити коментар