16.5 C
Lviv
03.05.2024
Україна

Як вибрати пилосос для квартири?

Часи, коли ми підмітали віником, канули у далеке минуле. Водночас багатьом з нас знайомі слабкі пилососи, які не надто полегшують прибирання. Правильно вибрати добрий пилосос непросто. Але це можливо, заглянувши на сайт https://www.foxtrot.com.ua/uk/shop/pylesosy.html.

 На що звертати особливу увагу при покупці? Опираючись на наш досвід ми розкажемо про це вам  у сьогоднішній статті.

Тип пилозбірника в пилососі

Існують 3 типи пилозбірника:

Мішки . Головна перевага пилососів з мішками – їх низька ціна. У майбутньому, звичайно, вам доведеться витратитися на заміну розхідників, зате спочатку вони дешевші. Однак замінювати мішки не дуже зручно. До того ж, якщо не зробити цього вчасно, з’являться всередині бактерії, а це вже небезпечно для здоров’я. Якщо ви хочете в майбутньому заощадити, придбайте пилосос із текстильними мішками. Їх можна використовувати багато разів, просто час від часу стираючи.

Контейнери. Пилососи з контейнерами належать до середньої цінової категорії. Вони трохи дорожчі за більшість пилососів з мішками, але зручніші у користуванні та безпечніші для здоров’я. Вони досить високий рівень фільтрації. Основний недолік таких моделей – високий рівень шуму, що виникає за рахунок резонування контейнера.

Аквафільтр. Пилососи з аквафільтром – найдорожчі, але при цьому найбезпечніші та ефективніші. Вони не тільки добре справляються з фільтрацією повітря, але також зволожують його. Для того щоб прибрати пил, що скупчився після ремонту, потрібно просто вилити брудну воду зі спеціальної ємності. Але, крім високої ціни, у моделей з аквафільтром є ще один недолік — великі габарити. Ось чому пилососи з аквафільтром не рекомендується купувати для невеликих квартир.

Сила всмоктування пилососу для квартири

Найчастіше виробники вказують на упаковці потужність, яка визначає лише якість енергоспоживання. Якість ж прибирання визначає зовсім інший параметр — рівень шуму. Якою б вражаючою була потужність, головне, щоб сила всмоктування була не менше 260 Вт. В іншому випадку прибирання буде надто поверхневим. Якщо у Вас немає перського кота або перських килимів, достатньо пилососа з силою всмоктування 300 Вт.

Фільтрування

Потрапляючи в шланг, повітря потім проходить через фільтри і повертається до приміщення. Якщо фільтри якісні, назад потрапляє не більше 0,5% пилу, це при ступені фільтрації HEPA 12 – він найпоширеніший. Якщо пилу більше, алергени розпорошуються у повітрі. Такий пил небезпечніший, ніж пил, що лежить по кутах. Хороші моделі пилососів оснащені кількома фільтрами або HEPA-фільтром, який затримує найдрібніші частки. Але найкращий результат дають пилососи з водяним фільтром – він забезпечує очищення повітря майже 100%.

Який пилосос вибрати в залежності від типу збирання

Сучасні пилососи виконують як сухе, так і вологе прибирання. Миючі виконують прибирання якісніше, але вони дорожчі і більші за звичайні. Мабуть вони не підійдуть для маленьких квартир. У всякому разі, займатимуть там надто багато місця. Але якщо найменші надлишки пилу призводять вас або ваших близьких до нападу астми, краще все ж таки придбати миючий пилосос.

Щітки та насадки для пилососів

Хороші щітки збільшують ефективність збирання. Добре, коли в комплекті є:

  • щітка для килимів;
  • щітка для гладких поверхонь;
  • вузька щілинна насадка для збирання в кутах.

Якщо в будинку є домашня тварина, в комплекті має бути і турбощітка, яка відмінно очищає волосся та шерсть.

Довжина шнура

Звичайно, якщо ваша квартира невелика, цей параметр не має значення. Але власникам котеджів необхідні шнури від 8 м, адже не скрізь можна включити пилосос у розетку.

Виробник

Найбільше добре себе зарекомендували на ринку преміум-виробники: Karcher, Miele, Dyson. Непогані і доступніші за вартістю. Наприклад, Electrolux. Якщо ви хочете заощадити, розгляньте пилососи марок Scarlett, Vitek, Samsung. У будь-якому випадку звертайте увагу на те, щоб виробник був відомий. Завдяки дослідженню ми виявили що таку техніку купується не на один рік, і у разі поломки важливо, щоб було куди звернутися і щоб деталі були в наявності.

Схожі повідомлення

Навіщо потрібна студія дизайну інтер’єрів

admin

У Львові провели спецоперацію по затриманню ділків міжнародної злочинної групи

admin2

Супутниковий Інтернет запрацював на “Укрзалізниці”

admin2

Начальник Львівської ОВА вручив державні нагороди рідним воїнів, які загинули, захищаючи Україну

admin3

ДИТИНА ВЧИТЬСЯ…

admin3

Обстріл Яворівського центру – це терористична атака на кордоні з НАТО, союзникам час відкривати другий фронт, – Порошенко в ефірі MSNBC

admin3

Залишити коментар