16.5 C
Lviv
20.04.2024
Україна

Як вибрати пилосос для квартири?

Часи, коли ми підмітали віником, канули у далеке минуле. Водночас багатьом з нас знайомі слабкі пилососи, які не надто полегшують прибирання. Правильно вибрати добрий пилосос непросто. Але це можливо, заглянувши на сайт https://www.foxtrot.com.ua/uk/shop/pylesosy.html.

 На що звертати особливу увагу при покупці? Опираючись на наш досвід ми розкажемо про це вам  у сьогоднішній статті.

Тип пилозбірника в пилососі

Існують 3 типи пилозбірника:

Мішки . Головна перевага пилососів з мішками – їх низька ціна. У майбутньому, звичайно, вам доведеться витратитися на заміну розхідників, зате спочатку вони дешевші. Однак замінювати мішки не дуже зручно. До того ж, якщо не зробити цього вчасно, з’являться всередині бактерії, а це вже небезпечно для здоров’я. Якщо ви хочете в майбутньому заощадити, придбайте пилосос із текстильними мішками. Їх можна використовувати багато разів, просто час від часу стираючи.

Контейнери. Пилососи з контейнерами належать до середньої цінової категорії. Вони трохи дорожчі за більшість пилососів з мішками, але зручніші у користуванні та безпечніші для здоров’я. Вони досить високий рівень фільтрації. Основний недолік таких моделей – високий рівень шуму, що виникає за рахунок резонування контейнера.

Аквафільтр. Пилососи з аквафільтром – найдорожчі, але при цьому найбезпечніші та ефективніші. Вони не тільки добре справляються з фільтрацією повітря, але також зволожують його. Для того щоб прибрати пил, що скупчився після ремонту, потрібно просто вилити брудну воду зі спеціальної ємності. Але, крім високої ціни, у моделей з аквафільтром є ще один недолік — великі габарити. Ось чому пилососи з аквафільтром не рекомендується купувати для невеликих квартир.

Сила всмоктування пилососу для квартири

Найчастіше виробники вказують на упаковці потужність, яка визначає лише якість енергоспоживання. Якість ж прибирання визначає зовсім інший параметр — рівень шуму. Якою б вражаючою була потужність, головне, щоб сила всмоктування була не менше 260 Вт. В іншому випадку прибирання буде надто поверхневим. Якщо у Вас немає перського кота або перських килимів, достатньо пилососа з силою всмоктування 300 Вт.

Фільтрування

Потрапляючи в шланг, повітря потім проходить через фільтри і повертається до приміщення. Якщо фільтри якісні, назад потрапляє не більше 0,5% пилу, це при ступені фільтрації HEPA 12 – він найпоширеніший. Якщо пилу більше, алергени розпорошуються у повітрі. Такий пил небезпечніший, ніж пил, що лежить по кутах. Хороші моделі пилососів оснащені кількома фільтрами або HEPA-фільтром, який затримує найдрібніші частки. Але найкращий результат дають пилососи з водяним фільтром – він забезпечує очищення повітря майже 100%.

Який пилосос вибрати в залежності від типу збирання

Сучасні пилососи виконують як сухе, так і вологе прибирання. Миючі виконують прибирання якісніше, але вони дорожчі і більші за звичайні. Мабуть вони не підійдуть для маленьких квартир. У всякому разі, займатимуть там надто багато місця. Але якщо найменші надлишки пилу призводять вас або ваших близьких до нападу астми, краще все ж таки придбати миючий пилосос.

Щітки та насадки для пилососів

Хороші щітки збільшують ефективність збирання. Добре, коли в комплекті є:

  • щітка для килимів;
  • щітка для гладких поверхонь;
  • вузька щілинна насадка для збирання в кутах.

Якщо в будинку є домашня тварина, в комплекті має бути і турбощітка, яка відмінно очищає волосся та шерсть.

Довжина шнура

Звичайно, якщо ваша квартира невелика, цей параметр не має значення. Але власникам котеджів необхідні шнури від 8 м, адже не скрізь можна включити пилосос у розетку.

Виробник

Найбільше добре себе зарекомендували на ринку преміум-виробники: Karcher, Miele, Dyson. Непогані і доступніші за вартістю. Наприклад, Electrolux. Якщо ви хочете заощадити, розгляньте пилососи марок Scarlett, Vitek, Samsung. У будь-якому випадку звертайте увагу на те, щоб виробник був відомий. Завдяки дослідженню ми виявили що таку техніку купується не на один рік, і у разі поломки важливо, щоб було куди звернутися і щоб деталі були в наявності.

Схожі повідомлення

14 липня. Вінниця. Черговий теракт русні

admin2

На Стрийщині на хабарі затримали директора держпідприємства

admin3

Чи почнуть чистку СБУ з чистки брехні Баканова на своїй сторінці?

admin3

Окупанти обікрали дачу Зеленського і бази відпочинку

admin2

Глава УГКЦ у Нью-Йорку: «Одне скажу від народу з України: нікому й на гадку не спадає здатися»

admin3

Коли потрібно викликати сантехніка

admin

Залишити коментар