16.5 C
Lviv
02.05.2024
Новороздільська ОТГ

Творча співпраця Нового Роздолу і Старобільська розвивається

Проєкт «Мистецтво заради єдності» в рамках культурних обмінів, запроваджених Львівською обласною радою «Схід і Захід разом» за підтримки «ЄВРОРЕГІОН «КАРПАТИ – УКРАЇНА», який включав творчі обміни працівників культури Нового Роздолу і Старобільська, отримав продовження. Зважаючи на близькість духу і міцну дружбу, котра виникла одразу між творчими делегаціями, продовження цілком очікуване.
Наша делегація у Старобільську стала глядачами премєри постановки «Особливі люди» (соціально-психологічна драма на основі п’єси Олександра Ігнашова), яку зіграв народний самодіяльний театр мініатюри «Шукачі».
Театр – ось ще одна сфера для обміну досвідом. І от на Різдвяні свята до Нового Роздолу прибула керівник театру «Шукачі» Мар’яна Бондар (вона ж і соліст Старобільського Будинку культури, як і її донечка Софійка). Нові зустрічі відбулися у форматі майстер-класів: 11 січня у Будинку дитячої та юнацької творчості п. Мар’яна не просто представила презентацію «Театр – життя. Актори в ньому – люди!», а й провела своєрідну репетицію з юними акторами театрального колективу «Маски» (керівник – Ліля Томащук). Дещо насторожені очікування швидко переросли у взаєморозуміння практично з півслова: дещо «смішні» вправи з артикуляції, мистецьких рухів та музичні ігри здружили митців з різних частин України. Тож надалі розмова склалася уже і професійно, і довірливо водночас. Тож заочно «Шукачі» і «Маска» познайомилися, у перспективі та планах – нова творча зустріч наживо. Наступного дня майстер-клас по театральному мистецтву «Пошук таланту – прем’єра таланту!» провела Мар’яна Бондар і у міській бібліотеці для дорослих.
Не лише успішні постановки та чергові творчі задуми презентувала гостя із Старобільська, але й неймовірну закоханість у свою роботу, у творчість загалом та театральне мистецтво зокрема. Мар’яна лише пятий рік працює у Будинку культури Старобільська, нещодавно закінчила навчання у коледжі Луганської державної академії культури і мистецтв на режисера масових та театралізованих видовищ, який перебрався у м. Кремінна.


«Ви такі щирі, гостинні, відкриті, творчі люди», – емоційно ділиться враженнями Мар’яна, яка лишень утверджується у захопленні галичанами, незважаючи уже на кілька зустрічей з новороздільцями. І далеко не останньою, сподіваємося.

Захоплено відгукувалася побаченим гостя із Старобільська – керівник театрального колективу “Шукачі” Старобільського будинку культури Маряна Бондар, і була надзвичайно вражена багатством колядок та неймовірною сценічною постановкою вертепів – на святі Коляди у березині і в Миколаєві на “КОЛЯДА ФЕСТ”. Та й сама органічно вписалася у Народний ансамбль пісні і музики “Мальви”, з якими на свято Маланки щедрувала й колядувала, ніби виросла з цими традиціями.

І романтична поїздка до Львова, бо яким же інакшим може бути настрій після відвідування Різдвяного вечірнього міста Лева!

До нових зустрічей, друзі із Старобільська!

Схожі повідомлення

Сьогодні на площі риють котлован, де згодом буде встановлено елементи фонтану на 25 форсунок

admin3

На роботу запрошують швачок

admin2

Цікаві навчання рятувальників у новороздільській школі

admin2

Сьогодні близько 10.00 год.  сорок дітей військовослужбовців Новороздільської громади   відбули автобусом у місто – побратим Поліце (Польща). Бажаємо приємного і корисного дозвілля!

admin3

Днями стартує рейд – перевірка нелегальних перевізників Львівщини

admin3

Демографія за 8 місяців життя Новороздільської громади

admin2

Залишити коментар