16.5 C
Lviv
03.05.2024
Україна

Про одкровення відставного Бориса Шефіра – співзасновника “95-го кварталу”, старшого друга і наставника Володимира Зеленського, у яких екс- радник чинного Президента України просторікує, що любить російську культуру, російську мову і російський народ ( крім путіна) , але і словом не згадав українців, які третій рік поспіль чинять опір геноцидній агресі росіян Бр-р-р-р, страшно подумати, скілька таких “шефірів” натепер перебуває на верхніх щаблях влади

Не знаю, хто вже відреагував на повідомлення “Співзасновник “95 Кварталу” Борис Шефір переселився у Німеччину: “Треба укласти мир та дружити, війна не з Росією, а з Путіним”, яке розміщене декілька годин тому у інтернет – виданні “Цензор. НЕТ”:: https://censor.net/ua/n3482588, але цей текст просто шокував вашого автора. Впевнений, що й інших посполитих він не залишить байдужими.

Пропоную ознайомитися з одкровенням Бориса Шефіра у повідомленні “Цензор. НЕТ”:https://censor.net/ua/n3482588

Співзасновник “95 Кварталу” Борис Шефір переселився у Німеччину: “Треба укласти мир та дружити, війна не з Росією, а з Путіним”

Співзасновник “Кварталу” та колишній бізнес-партнер Зеленського Борис Шефір виїхав з дітьми до Німеччини. Він вважає, що у війні України з Росією переможця не буде, та виступає за дружбу між країнами.

Про це Борис Шефір розповів у розмові з Радіо Свобода, інформує Цензор.НЕТ.:https://censor.net/ua/n3482588

Про російську мову та російську культуру в Україні

“Я розмовляю російською. Я люблю російську мову, російську культуру… Я не можу дивитися, як руйнують пам’ятники Пушкіну в країні. Для мене це дурість. Якби я був поруч (із Зеленським. – Ред.), я сказав би: давай це діло згортати і давай дружити. Але там зовсім інші установки.

Я знаю українську мову, прекрасно нею спілкуюся. Але моя рідна мова – російська, не за національною ознакою. Просто мене вчили російською мовою все життя. Батьки говорили. Тому цю мову кидати не збираюся. А те, що зараз твориться з російською, я вважаю неправильним.

У нас війна з Путіним, а не з Росією. Те, що там народ збожеволів, то це таке діло. Я не вважаю, що культура ділиться на національності. Це мій світогляд. А те, що сталося у нас – почали відкидати російську культуру – неправильно.

Я ж не сказав, що мені сьогоднішня Росія подобається. Мені подобається російська культура – це різні речі. Ви весь час плутаєте. Те, що зараз робиться в Росії, мені категорично не подобається. Але культура російська, письменники, композитори – мені подобаються”.

Про дружбу з РФ

“Це було б прекрасно. Звісно-звісно, потрібно дружити знову. Взагалі, потрібно дружити з усіма, і з Росією в тому числі. Путін – не вічний, він здохне – і прийдуть нормальні люди. І з ними завжди можна…

Ну, по ідеї, ми ж усе життя жили разом. Ну, я принаймні. Я все життя прожив в Радянському Союзі. І ми прекрасно уживалися. Я сподіваюся, що в нас з Росією будуть прекрасні відносини, як тільки вони підлікуються від свого божевілля. Ми повинні обов’язково прийти і сказати: ні-ні, потрібно дружити.

Бачите, я не в потоці сьогоднішніх державних переконань, тому я не повинен там бути поруч. Я ще зіб’ю їм що-небудь. В них політика така, а в мене світогляд інший”.

Про закінчення війни

“Я думаю, переможця не буде. Буде якась домовленість. Доведеться нам поступитися, прийдеться їм від чогось відмовитися.

Судячи з усього, світ нам не дуже поспішає допомагати. Якби допомагали, як треба, то так. А так – і санкції не діють, і боєприпаси дають через раз. У такий спосіб Росію не перемогти.

Тому доведеться піти на якийсь мир. Але я тут не вирішую. Я ніколи не вважав, що я повністю правий. Просто така моя думка. Думаю, доведеться про щось домовлятися. І хотілося б якось пошвидше”.

Про відносини із Зеленським

“З президентом – ніяких. Два роки я з ним не зідзвонювався, не говорив. Він з іншими людьми зараз працює. Зі мною він не спілкується, не телефонує.Мої дзвінки туди залишаються без відповіді.

Тому ніяких відносин немає. Ну, і розумієте, я старший товариш щодо нього. Грубо кажучи, я брав участь у його становленні. Але зараз він слухає інших людей і робить трохи не те, що мені подобається. Таке він рішення ухвалив”. 

Схожі повідомлення

Перебуваючи у львівській в’язниці 22-річний молодик з Вінничини організував онлайн-шахрайську схему. Після судового вироку “сидітиме” ще довше…

admin3

Дякую

admin3

Вважали загиблим: танкіст 28-ї бригади проповз шість кілометрів з перебитими ногами та вижив. ФОТО

admin3

ЯК ТИ?

admin3

Львівська ОВА отримала комплекти засобів першої необхідності, призначенні для тривалого перебування в укритті

admin3

За Україну загинув полковник Віталій Гуляєв

admin2

Залишити коментар