16.5 C
Lviv
03.05.2024
Стрийщина

Виставка у Львові  відкриває загалу нові знання про прадавнє Ілівське городище – святилище, які виявили археологи в результаті  досліджень

14 березня 2024 р., в Археологічному музеї Інституту українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України відбулося відкриття виставки, яка присвячена результатам польових археологічних досліджень, які проводили працівники Відділу археології на протязі 2023 року на території Львівської та Івано-Франківської областей в співпраці з різними науковими установами та організаціями.

Зокрема, на виставці представлені фрагменти посуду, знарядь праці та елементи озброєння від середини IV тис. до н.е. до княжої доби, виявлені під час досліджень на території Ілівського городища-святилища в ур. Печера, які в серпні 2023 року проводила спільна археологічна експедиція Відділу археології Інституту українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України та Історико-культурного заповідника “Стільське городище” під керівництвом старшого наукового співробітника Відділу, кандидата історичних наук Андрія Гавінського, який ознайомив усіх присутніх на відкритті виставки з результатами проведених досліджень. Після повного опрацювання виявлених матеріалів, серед яких присутні фрагменти трипільського посуду, вдалось встановити, що пам’ятка в Ілові є прикладом контактів, які відбувались між представниками двох енеолітичних культур – культури лійчастого посуду та трипільської культури, оскільки знаходиться на порубіжжі поширення їхніх  етнокультурних впливів.  

Виставка триватиме до 31 березня 2023 року.

АДМІНІСТРАЦІЯ ІСТОРИКО – КУЛЬТУРНОГО ЗАПОВІДНИКА «СІЛЬСЬКЕ ГОРОДИЩЕ»

Схожі повідомлення

Електрострум вбив двох чоловіків

admin2

400 г ртуті на вулицях Львова

admin2

НА РОБОТУ  в с. Розвадів (Львівська обл.) ПОТРІБЕН ВОДІЙ – ДАЛЕКОБІЙНИК

admin3

З ножем – на зятя

admin2

Звідки така жорстокість? Суд виніс вирок у резонансній справі: студент та школяр забили безпритульних…

admin2

Затримано коригувальника вогню у Львові

admin2

Залишити коментар