16.5 C
Lviv
01.05.2024
Львівщина

Захисник Маріуполя увійшов до першої в Україні футбольної команди ветеранів з ампутаціями

військовослужбовець Львівського прикордонного загону Денис Кузнецов

На фото: військовослужбовець Львівського прикордонного загону Денис Кузнецов

Футбольний клуб з’явився на Львівщині. До членів команди увійшов військовослужбовець Львівського прикордонного загону Денис Кузнецов.

Футбольну команду ветеранів з ампутаціями створили за ініціативи отців Салезіанського згромадження УГКЦ. Вона на 80% складається з військових, які захищали рідну землю на фронті. Детальніше у новині за посиланням – https://loda.gov.ua/news/90155

Про це йдеться у сьогоднішньому повідомленні пресслужби Львівської ОВА за матеріалами Західного регіонального управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

Це перша в Україні футбольна команда осіб з ампутаціями, а також перша у світі, яка тренується на снігу. Від початку свого заснування команда поповнилась новими гравцями. Денис розпочав тренування цього місяця.

Прикордонник Денис Кузнецов присвятив службі понад 5 років. 24 лютого 2022 року зустрів у рідному Маріуполі. По команді вночі прибув до підрозділу, отримав зброю та вирушив на позиції. У складі Маріупольського гарнізону тримав оборону міста.

17 березня під час масованого обстрілу Денис отримав поранення кінцівки. Побратими доправили його до шпиталю на «Азовсталь», де медики зробили операцію. На заводі перебував протягом місяця і вийшов по команді 17 травня. Потрапив спочатку в Новоазовськ, далі – Донецьк. З ворожого полону прикордонник повернувся за обміном 29 червня 2022 року.

Своїми наполегливістю, старанністю, умінням любити та цінувати життя Денис є прикладом для товаришів по службі. Він щиро вірить у Перемогу України, а свою гру в команді присвячує побратимам, які ще досі в російському полоні.

Цього року футболісти «Покрови АМП» гратимуть у чемпіонаті Польщі ПЗУ АМП Футбол Екстракласа, який є одним з найсильніших в Європі. Старт чемпіонату запланований на 2-3 березня.

Схожі повідомлення

Поблизу Львова водій маршрутки на смерть збив велосипедиста

admin3

На Львівщині затримали чоловіка, який організував власний канал нелегальної міграції

admin3

Депутатська комісія ЛОР затвердила кандидатів, яких рекомендуватимуть на призначення керівниками закладів соцзахисту

admin3

Уже завтра,23 березня, львівські «Карпати» домашнім поєдинком проти «Полтави» розпочнуть боротьбу в «чемпіонській» групі Першої ліги України сезону-2023/2024.

admin3

Довічне позбавлення волі отримав організатор угруповання, члени якого у 2016 р. скоїли замах на відомого львівського бізнесмена поблизу с. Старе Село на Львівщині, – Нацполіція

admin3

Залужний нагородив голову Дрогобицької РВА

admin2

Залишити коментар