16.5 C
Lviv
03.05.2024
Стрийщина

Владика Тарас освятив приміщення Карітасу Новий Розділ та дитячого Центру Святого Миколая


Про важливу подію йдеться у повідомленні пресслужби Стрийської єпархії на офіціцйному ресурсі Стрийської Єпархіїі УГКЦ у Facebook ^ https://stryiugcc.org.ua/^

10 грудня 2023 року, Преосвященний владика Тарас відвідав м. Новий Розділ, де відбулося відкриття та освячення Центру Святого Миколая Благодійного Фонду Карітас Новий Розділ.

Як йдеться у повідомленні пресслужби На початку владика Тарас очолив Архиєрейську Божественну Літургію в храмі Різдва Пресвятої Богородиці. Єпископу співслужили парох о. Микола Міджак,  директор БФ Карітас Стрийської єпархії о. Володимир Мамчин, директор БФ Карітас Новий Розділ о. Іван Рибко та священнослужителі парафії.

В часі богослужіння владика Тарас звернувся до вірних з проповіддю, у якій роздумував над Євангельським уривком неділі, який оповідає про зцілення Ісусом скорченої жінки в синагозі у суботу.

По завершенні Божественної Літургії владика Тарас Сеньків здійснив чин освячення приміщення Карітас Новий Розділ та Дитячого Центру святого Миколая.

“Коли ми сьогодні говоримо про Карітас, то завжди є маленька спокуса дати людині, котра прийшла просити і цим її зробити жебраком. Христос у сьогоднішньому Євангелії ту жінку просто “підняв”, повернув її свідомість, впевненість у собі, розуміння того, що вона є люблена. А це є дуже важливе, щоби людина відчувала, що вона не сама, підняти її усвідомлення власної гідності. Тому бажаю вам, щоб у цьому місці, люди черпали живу воду розуміння власної гідності, щоб кожна рука, яка звернулася за поміччю, тут отримала руку, яка її піднімає. Нехай Господь вас благословить і допомагає і щоб ви були щасливі і радісні з того, що робите для інших”, – сказав у своєму вітальному слові владика Тарас.

Пресслужба Стрийської єпархії
Фото: Вячеслав Перун

Схожі повідомлення

У с. Жирова горів житловий будинок. Вогнеборці локалізували пожежу за 1 год.

admin3

20 ДТП – за одну добу!!!

admin2

85-річна бабуся пішла в ліс по гриби – і заблукала. Рятувальники знайшли пенсіонерку через добу

admin3

До уваги мешканців громади!

admin3

Ходорівчанин травмував хребет

admin2

Мешканка Львівщини в один день втратила на війні чоловіка та рідного брата

admin2

Залишити коментар