16.5 C
Lviv
01.05.2024
Львівщина

У День Гідності та Свободи на Личакові вшанували пам’ять полеглих Героїв

21 листопада 2023 року.

У День Гідності Та Свободи На Личакові Вшанували Пам'ять Полеглих Героїв (2)

Під час Євромайдану у лави Небесної сотні став 21 Герой зі Львівщини.

Як йдеться у повідомленні пресслужби Львівської ОВА, сьогодні, 21 листопада, в Україні відзначають День Гідності та Свободи. Також саме цьогоріч виповнюється 10-ть років від початку Революції Гідності.

З цієї нагоди у нашій області проведуть низку заходів.

Зазначимо, що під час Євромайдану у лави Небесної сотні став 21 Герой зі Львівщини, 4 з них поховані на Личакові.

Так представники влади, громадськості, військовослужбовці поклали квіти та лампадки до могил Героїв Небесної Сотні на полі почесних поховань №67 Личаківського кладовища. Усі присутні виконали Державний гімн України.

Опісля представники духовенства провели чин поминальної панахиди за загиблими Героями.

«Пам’ятаємо наших Героїв Небесної Сотні, які 10 років тому віддали за Свободу та Гідність України найцінніше. Пам’ятаємо про усіх, хто у різні часи боровся за Незалежність нашої держави і не повернувся з поля бою. Ген свободи неможливо знищити!», – зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький. 

Також, о 18:00 на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку, що на проспекті Свободи, проведуть акцію «Майдан. 10 річниця початку Революції Гідності».  Це – мистецький перформанс, під час якого усі присутні зможуть знову відчути дух Майдану, що панував 10 років тому. Виконавець Shumei на фортепіано виконає пісні, що лунали зі сцен Майдану у Львові і не тільки. Також, прозвучать декілька пісень, які стали символами вже під час повномасштабного вторгнення рф.

Нагадаємо, що День Гідності та Свободи встановили згідно з Указом Президента від 13 листопада 2014 року на честь двох знаменних і доленосних подій у новітній українській історії: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

Саме 21 листопада 2013 року розпочались перші протестні акції української громадськості у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Ціною 3-х місяців Євромайдану стали 106 убитих і понад 2 тисячі поранених. А вже навесні 2014 року почалася військова агресія росії, яка супроводжувалася окупацією Криму та окремих територій Донецької та Луганської областей. 

Схожі повідомлення

На Львівщині стрімко зросла захворюваність на Covid-19

admin3

Чотири рази «журналіст» ігнорував повістки…

admin3

Купив диплом кандидата юридичних наук, диплом доктора наук, був професором і завкафедрою: на Львівщині правоохоронці викрили пройдисвіта, який робив наукову кар’єру, використовуючи підроблені дипломи

admin3

У Львові правоохоронці повідомили заступнику директора коледжу про підозру в хабарництві

admin3

ДТП у Жовкві забрала життя 28-річного водія «Audi Q5» і трьох пасажирок

admin3

Ворог атакував Львів “Шахедами”, горить дах промислового складу, з-під завалів дістали двох людей, чоловік у важкому стані

admin3

Залишити коментар