16.5 C
Lviv
05.05.2024
Львівщина

Забезпечити екологічно безпечну роботу звалищ: регіональний план управління відходами на Львівщині

16 листопада 2023 року

Порядок класифікації відходів

Напередодні відбулася перша онлайн-зустріч обласної робочої групи із розроблення Регіонального плану управління відходами у Львівській області.

До роботи над регіональним планом залучили представників місцевих органів влади, підприємств, установ та організацій, а також науковців та незалежних експертів.

Як повідомляє пресслужба Львівської ОВА, під час зустрічі заступник директора департаменту екології та природних ресурсів Ганна Башта зазначила, що регіональний план спрямовуватиметься на розв’язання проблемних питань щодо утворення, накопичення, зберігання, перероблення відходів в області та дасть можливість розв’язати такі основні завдання:

– зменшити обсяги захоронення побутових відходів шляхом упровадження роздільного їх збирання; 

– забезпечити рекультивацію земельних ділянок після закриття полігонів; 

– забезпечити впровадження комплексної переробки, сортування, оброблення побутових відходів (будівництво сміттєпереробних заводів); 

– забезпечити екологічно безпечне функціонування та організацію роботи на полігонах (звалища) побутових відходів відповідно до екологічних вимог і норм.

Також учасники засідання обговорили першочергові питання:

  • утворення відходів на території області;
  • роздільне збирання відходів, їх сортування та вторинна переробка;
  • стан чинних сміттєзвалищ;
  • можливості та економічні спроможності потужностей переробки сміття;
  • поводження з відходами руйнації тощо.

«Регіональний план управління відходами – це стратегічний документ у напряму вдосконалення системи управління відходами в нашій області. Радіємо, що до роботи над регіональним планом залучені представники різних сфер — від місцевих органів влади до незалежних експертів. Це вказує на широкий спектр інтересів і підходів для ефективного вирішення проблеми управління відходами.  Ми віримо, що спільні зусилля всіх учасників дозволять втілити заплановані заходи та забезпечити екологічно безпечне управління відходами в нашій області», – наголосила Ганна Башта.

Нагадуємо, що згідно Закону України «Про управління відходами» регіональні плани управління відходами розробляються для кожної області протягом року після набрання чинності Національним планом управління відходами та мають з ним узгоджуватися.

Схожі повідомлення

Львів’янин роками розбещував свою доньку. Взято під варту

admin2

Максим Козицький взяв участь у Конгресових слуханнях щодо Законопроєкту «Про місцеві державні адміністрації». Ключове з його виступу: ” Уже 3,5 роки в Україні обговорюють цей законопроєкт. І чим довше ми це робимо, тим більшим є нівелювання органів державної влади на місцях”

admin3

 Післязавтра, 28 червня, у фіналі Кубка Мікльоша ФК «Новий Розділ» зіграє з ФК «Олесько»

admin3

Батько і син виготовляли браковані глушники: на Львівщині судитимуть учасників угруповання за незаконне виробництво комплектуючих до зброї

admin3

Підприємці Львівщини та Німеччини посилюють співпрацю

admin3

У одному з сіл Львівського району від отриманих під час бійки травм загинув пацієнт реабілітаційного центру

admin3

Залишити коментар