16.5 C
Lviv
18.05.2024
Україна

«Сад Божественних пісень» для Ольги Берези

 Про знамениту новороздільську поетку і мисткиню йдеться у повідомленні на сторінці Центральної бібліотеки Полтавської міської теритиоріальної громади: /index.php/novyny/.

Дякуємо і гордимося!

Нещодавно оголосили лауреатів Міжнародної літературної премії імені Григорія Сковороди «Сад божественних пісень» за 2023 рік. Одним з лауреатів стала друг міських бібліотеки, поетеса, вишивальниця, ілюстраторка, лауреатка Всеукраїнського літературного конкурсу імені Леся Мартовича (2021) Ольга Процюк (відома під літературним псевдо як Ольга Береза). 

Працівники Центральної бібліотеки запрошують познайомитись з творчістю талановитої письменниці.

Цікаво, що псевдонім пані Ольга взяла дошлюбне прізвище своєї матері. Красуня-письменниця також володіє диплом конкурсу «Красуня Українка» в Рейтингу ТОП-12 Найкрасивіших Світлин Українок.

3

Самотужки вивчала етнографію, традиційно-побутову культуру українців, фольклор та народне мистецтво, активно вишиває та створює прикраси з бісеру, є авторкою колекції вишитого вбрання, проводить майстер-класи з хусткування.

З 2019 р. письменниця стає однією з засновниць та членом ради правління Літературно-мистецького об’єднання «Лелітки».

Майже 5 років тому світ побачила дебютна збірка «Аґрафка для Янгола», а згодом, у 2021 вийшла друком друга збірка Ольги Берези «Поза нормою». Також львівська письменниця-красуня стала лауреатом Всеукраїнського літературного конкурсу імені Леся Мартовича (2021) у номінації «Поезії. Добірки».

Працівники Центральної бібліотеки вітають талановиту львівську письменницю Ольгу Березу з отриманням Міжнародної літературної премії імені Григорія Сковороди та бажають безліч нових ідей для створення шедеврів, продовжувати з легкістю створювати твори, здатні знайти живий відгук у серцях численних читачів.

4

Схожі повідомлення

Пройдисвіт зі Львова, використовуючи чужий патент, виробляв і збував вентиляційне обладнання. Встиг заробити 2 млн грн, аж поки його не викрили правоохоронці

admin3

Єдиний гол новороздільця, гравця львівського “Руху” Віталія Романа у матчі молодіжних збірних України та Північної Ірландії у відбірковому турнірі до Євро-2025 U-21 став переможним!

admin3

На Львівщині ДБР проводить обшуки у родичів Медведчука та Козака. ФОТО

admin3

Україна діє адекватно – кордон з Білоруссю додатково захищатимуть 8,5 тисяч військовослужбовців ДПСУ, НГУ та поліцейських

admin3

Боксер з Казахстану Ракумов назвав Путіна убивцею і вийшов на бій з прапором України. ВIДЕО

admin3

Станом на ранок аварійні відключення електроенергії на Львівщині не застосовувалися

admin3

Залишити коментар