16.5 C
Lviv
05.05.2024
Україна

Особливості правильного сніданку: яким він повинен бути?

Якщо у вас буде вибір між ще поспати 20 хвилин зранку чи сніданком, що ви оберете? Завжди обирайте друге. На жаль, ще досі багато людей нехтують повноцінним сніданком, замінюючи його чашкою кави. Чи то через брак часу, чи просто небажання готувати. Але потрібно зрозуміти, що з таким відношенням на вас незабаром будуть чекати проблеми зі здоров’ям. Якщо раптом у вас бракує часу, то завжди можна замовити корисні сніданки у Львові.

Чому все ж таки не варто пропускати сніданок?

  1. Сніданок – джерело енергії на цілий день. Коли сніданок збалансований, то він не тільки допомагає організму прокинутися, а ще заряджає його енергією. У чому це себе проявляє? Ви відчуваєте бадьорість, підвищується рівень працездатності, покращується настрій.
  2. Регулярне ігнорування сніданку – у майбутньому це обов’язково зайві кілограми. Якщо ви вважаєте, що пропускаючи один прийом їжі, ви тим самим отримаєте менше калорій в цілому, то ви глибоко помиляєтесь. Тому що організм, який не отримав їжі, відчуває стрес і здатен накопичувати запаси жиру на майбутнє.
  3. Без сніданку стає важче мислити. Сніданок запускає механізм підзарядки мозку. Особливо це важливо для дітей та підлітків, які навчаються, та повинні переварити багато інформації. А поживний сніданок покращує запам’ятовування та концентрацію уваги.
  4. Сніданок – контроль голоду протягом дня. Повноцінний сніданок вранці дає людині можливість не відчувати сильного голоду протягом дня. Особливо, якщо вона вживала зранку “правильні” вуглеводи з низьким глікемічним індексом. Рівень цукру у крові не підвищується й у людини не буде бажання з’їсти якусь шкідливу їжу.

Як сніданок зробити корисним?

Здоровий повноцінний сніданок повинен бути різноманітним та включати в себе вуглеводи, жири, білки й клітковину у відповідних пропорціях. Снідати краще в період між 7 і 9 годинами ранку. Якщо не відчуваєте апетиту зранку, то можна зробити ранкову зарядку і тоді обов’язково відчуєте бажання підкріпитися. Виділяйте на сніданок хвилин 10 – 15, та бажано у цей час не відволікатися на різні соціальні мережі й гаджети.

Які корисні продукти підходять на сніданок якнайкраще?

  • Вуглеводи – це зернові, такі як каші, цільнозерновий хліб, мюслі. Якщо вживаєте зранку кашу, то надайте перевагу саме тій, яку потрібно варити, а не заливати окропом.
  • Білки – це яйця, сир, кисло – молочний сир, йогурт.
  • Клітковина – основним джерелом якої являються овочі й фрукти.
  • Жири – оливкова олія, авокадо.

Якщо ви раптом не встигли поснідати вдома, то це завжди можна замовити у закладі Tomatina, який спеціалізується на стравах зі здорової та корисної кухні.

Схожі повідомлення

Якісна ДНК діагностика у провідній сучасній лабораторії ІГР ЛАБ у Києві

admin

Місце памяті айдарівців у Старобільську

admin2

У жовтні пенсіонери Львівщини віком 75 -80 років отримають підвищені пенсії. Встановлено щомісячну компенсаційну виплату у розмірі до 400 грн

admin3

Я потрапив у Херсон

admin3

Війна провокує голод – попередження ООН

admin2

Модульні будинки, або як відзначити новосілля вже завтра

admin

Залишити коментар