16.5 C
Lviv
05.05.2024
Львівщина

На Львівщині кібер – шахраї привласнили благодійні внески п’ятьох довірливих громадян на лікування військових . Аферистів затримано

Як йдеться у повідомленні пресслужби ГУ Нацполіції України у Львівській області, кіберполіцейські Львівщини спільно зі слідчими Львівського РУП №1 області викрили двох аферистів, які ошукували громадян під виглядом зборів на потреби військовослужбовців. Правоохоронці направили до суду обвинувальний акт.

Фігуранти створили фейковий обліковий запис у популярній соціальній мережі та розміщували пости щодо збору коштів на лікування поранених військовослужбовців. У дописах вказували реквізити підконтрольних банківських рахунків. Отримані гроші вони витрачали на власні потреби.

У липні оперативники кіберполіції спільно зі слідчими Львівського РУП №1 за сприяння оперативного відділу державної установи «Львівська установа виконання покарань (№19)» та під процесуальним керівництвом Галицької окружної прокуратури міста Львова провели 6 обшуків за місцями реєстрації та проживання фігурантів на території Одеси, Львова та Львівської області. За результатами вилучено мобільні телефони, банківські та сім-картки, комп’ютерну техніку, готівку у російських рублях.

Завдяки професійній роботі правоохоронців, які у короткі строки вирахували шахраїв, зловмисникам вдалося ошукати лише п’ятьох осіб. Один зі зловмисників наразі відбуває покарання у місці позбавлення волі, іншого фігуранта затримали. Суд йому обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Схожі повідомлення

У Львові правоохоронці повідомили заступнику директора коледжу про підозру в хабарництві

admin3

«Мова – це те, що робить нас нами»: привітання очільника Львівщини з Міжнародним днем рідної мови

admin3

24 лютого… Рік. Спогади, емоції, реакції – новороздільців і не тільки….

admin2

Гримак заявила про можливий розпуск Львівської облради: політика продовжується….

admin2

Корегувальник ракетних ударів по Львову – зухвале поводження в суді і довічне ув’язнення

admin2

Станьте помічником ветерана – проєкт

admin2

Залишити коментар