16.5 C
Lviv
05.05.2024
Новороздільська ОТГ

Майданчик пам’яті єдиного сина-воїна і щорічний футбольний турнір пам’яті Героя Ростислава Бальзана

5 жовтня, у Новому Роздолі, біля школи №3 імені А. Гергерта відкрили багатофункціональний спортивний майданчик зі штучним трав’яним покриттям. Його створення профінансували батьки загиблого Героя Ростислава Бальзана.

Любомира та Михайло Бальзани – це образ патріотів своєї громади та України. Вони, втративши сина, подарували можливість юним школярам займатися спортом. Можливість стати у майбутньому новими чемпіонами, боротися на спортивних аренах за український прапор. Як це робив їх син – на передовій…

Мужньо тримала слово мама, згадуючи Ростикові пророчі слова: “Нашими іменами називатимуть вулиці…”. Іменем Ростика названо спортивний майданчик і футбольний турнір. Ім’я кожного полеглого Героя має бути увіковічнене у нашій пам’яті, у нашій вдячності, у наших словах і діях… Скільки їх полягло

РОСТИСЛАВ БАЛЬЗАН – старший лейтенант Збройних сил України, учасник російсько-української війни. З 2014 року був активним учасником Пласту. Він вихованець 53-го куреня пластунів юнаків ім. Євгена Коновальця. Закінчив Новороздільську ЗОШ № 3. Далі продовжив навчання у Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Воював у складі 17 окремої танкової Криворізької бригади імені Констянтина Пестушка. Обіймав посаду командира взводу танкової бригади. Загинув 27 березня 2022 року у боях біля селища Новотошківка Луганської області. За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно.

Міський голова Ярина Яценко виступаючи подякувала батьками за те, що виховали сина справжнім патріотом своєї держави та вручила відзнаку «За заслуги перед громадою». Також розпорядженням міського голови запроваджується щорічний футбольний турнір між шкільними командами до Дня захисників та захисниць України пам’яті воїна Ростислава Бальзана. Цього ж дня, 5 жовтня, на новому спортивному майданчику першу гру провели юні футболісти Новороздільського ЗЗСО № 3 ім. А.Гергерта та АФ «Розділля».

Схожі повідомлення

Відійшла у вічність новороздільчанка

admin2

Світлій пам”яті українського воїна Дмитра ПОЛЬОВОГО присвячується

admin3

“Наша громада” – Меморандум підписали спортивні, культурні, громадські організації Нового Роздолу

admin2

Що не так в спортивному «королівстві» міста?

admin3

Березина: “Струмок” і “Манівці”

admin2

Війна – поряд….

admin2

Залишити коментар