16.5 C
Lviv
17.05.2024
Новороздільська ОТГ

День головних свят України у Новому Роздолі: фотомиттєвості побіля світлого простору навколо Будителя Державності Тараса Шевченка

Перехід на новий календар, хоча і змінив числа відзначення , але не змінив наших основ, а відтак – сьогоднішній день, 1 жовтня, як і дата “старого” календаря – 14 жовтня – це скрижалі і підвалини нашої Духовності і Державності – свято Покрови Пресвятої Богородиці, День Українського козацтва і День захисників та захисниць України.

Сьогодні громада Нового Роздолу, згуртувавшись у світлому просторі на пагорбі, де височіє до небес пам”ятник Будителю Державності Тарасу Шевченку, вшановувала ці головні Свята України (див. світлини світлого дня).

Сьогодні сотні містян та гостей, об”єднаних у спільноту сильних духом українців, з огляду на геноцидну російську агресію, насамперед, всією душею воздавали почесті Героям , які стали на захист Держави.

І коли міський голова Ярина Яценко оголошувала прізвища присутніх на заході воїнів – земляків, які отримали важкі поранення у боях з кацапськими загарбниками, аби вручити їм відзнаки за Доблесть і Героїзм у обороні Вітчизни, то невидимо сколихувався піднесеним внутрішнім емоційним поривом поклоніння Лицарям кожен присутній на урочистості. А у багатьох, як і у вашого автора, тихо накочувалися сльози. Сльози вдячності – і присутнім бійцям – винуватцям торжества, і тим – близьким, родичам та знайомим, хто, віддавши свої життя, вже перебувають у Небесному Легіоні безсмертного українського воїнства.

У цей момент щось змусило репортера навести фотоапарат на небеса і …промайнув дрож, бо над нами кружляли птахи…Впевнений, що моя покійна матінка Анастасія , якби була нині присутня біля Кобзаря, впевнено сказала б, що то душі полеглих Воїнів і Ангели – охоронці сущих Захисників України долучилися до Урочого дня, 1 жовтня 2023 року…

Вінцем вшанування урочистостей була неперевершена концертна програма, яку підготували колективи МБК “Молодість” та капела бандуристів Новороздільської дитячої школи мистецтв ім. Олега Рудницького.

Докладніше – у наст. числі газети “Вісник Розділля”.

Схожі повідомлення

Невдала лижня спіткала і новороздільця

admin2

На крадіжці затримали новороздільчанина. Покарання буде згідно законів воєнного часу

admin2

Вчора, 11 квітня, здобувачі освіти ДПТНЗ “Новороздільський професійний ліцей” відвідали Новороздільський відділ СФ обласної служби зайнятості і спілкувалися з представницею компанії Fujikura Automotive Ukraine

admin3

На Львівщині лютує лептоспіроз: у Новому Роздолі зафіксували ще один випадок хвороби

admin3

Пам”ятаймо, завдяки кому маємо можливість тренуватись та жити під мирним небом!

admin3

У четвер, 4 січня Новий Розділ зустрічатиме Героя – Дмитра Шатохіна!.

admin2

Залишити коментар