16.5 C
Lviv
02.05.2024
Стрийщина

У селі на Стрийщині 21-річний зловмисник незаконно зрубав смерек на майже мільйон гривень. За рішенням суду “лісоруб” перебуває під домашнім арештом

За скоєне обвинуваченому загрожує покарання – до семи років позбавлення волі. Незаконно зрубані у ландшафтному заказнику дерева правоохоронці вилучили та передали на зберігання у лісогосподарство.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби ГУ Нацполіції України у Львівській області.

Як встановили співробітники відділення поліції №3 Стрийського районного управління поліції, 21-річний мешканець одного з сіл Стрийського району здійснив незаконну порубку дерев породи «смерека» у лісовому масиві, який належить до ландшафтного заказника місцевого значення і є об’єктом природно-заповідного фонду України. В подальшому зловмисник розпиляв стовбури дерев, перевіз їх у своє домогосподарство та мав намір продати.

Сума завданих державі збитків становить більше 900 тисяч гривень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч.4 ст.246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України, завершене. Обвинувальний акт скерований на розгляд суду.

За скоєне обвинуваченому загрожує покарання – позбавлення волі на строк від п’яти до семи років. За рішенням суду він перебуває під домашнім арештом.

Схожі повідомлення

Сміттєві махінації на понад 2 млн грн: на заволодінні бюджетними коштами викрито організовану злочинну групу з числа керівників фірм, які займалися вивезенням відходів

admin3

Увага! Розшукується ТІТИК Ірина Михайлівна, 11.05.1954 р.н.

admin3

НА РОБОТУ  в с. Розвадів (Львівська обл.) ПОТРІБЕН ВОДІЙ – ДАЛЕКОБІЙНИК

admin3

Злощасний міст через Західний Буг – залишки розібрали за добу. Розпочали ремонтні роботи…

admin2

Яблучний Спас, Бориницьа капличка – 160 років з дня об’явлення Богородиці

admin2

Із понеділка школи на Львівщині повертаються до навчання

admin2

Залишити коментар