16.5 C
Lviv
03.05.2024
Новороздільська ОТГ

Що планується в палаці Лянцкоронського – інвестор оголосив про наміри

“Наша мотивація в першу чергу — зберегти будівлю. Тобто спочатку ми робимо проєкт збереження, вивчаємо фундамент. Потім починаємо думати, як максимально ефективно його реконструювати, залучаємо експертів, спеціалістів. Але дійсно дуже важливо, щоб це була не просто збережена будівля, а щоб тут було життя, щоб тут були робочі місця, щоб тут були податки”, — каже керівник компанії-інвестора Ігор Ліскі.

Інвестор розглядає можливість облаштувати у палаці реабілітаційний центр для військових, або відкрити приватну школу англійського типу (британська школа-інтернат (Boarding school) — заклад з цілодобовим перебуванням дітей, створений з метою їх проживання, розвитку, виховання, освіти, професійної орієнтації, підготовки до самостійного життя) або п’ятизірковий готель. Завершити роботи планують за три роки.

У селищі Розділ Львівської області планують відновити занедбаний палац Жевуських-Лянцкоронських.

Про це повідомили у Львівській обласній військовій адміністрації.

Реалізовуватиме проєкт інвестиційна компанія EFI Group, що діє в інтересах та від імені ТОВ “МЗ Одеська”.

Вона стала переможцем на приватизаційному аукіоні Фонду держмайна України ще у червні. Крім того, її представники підписали договір про охорону культурної спадщини та збереження історичного вигляду пам’ятки.   

“Важливо памʼятати та берегти свою історію, тому дуже сумно дивитися на стан у якому зараз перебуває цей, колись чудовий, палац. Але водночас приємно усвідомлювати, що є люди, які мають сили та ресурси для його відновлення. Ми зі своєї сторони готові надати всю необхідну підтримку”, – зазначив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

Також місцева влада заохочує громаду надавати ідеї щодо того, що можна зробити на базі палацу та як зробити його рентабельним.

Інвестор уже заручився підтримкою експертів, архітектор і консультантів, чия експертиза може допомогти відновити пам’ятку.

Палац Жевуських-Лянцкоронських збудували у 1740 році в стилі французького ренесансу. Його створили під керівництвом дідича Роздолу Міхала Жевуського.

Важливою частиною палацу є парк. У ХІХ ст. палац став родовим спадком родини Лянцкоронських, які збагатили інтер’єр і додали чимало скульптур і предметів мистецтва.

Схожі повідомлення

Війна забирає найкращих…

admin2

Готуємо наших таборових провідників!

admin3

Обережно! Небезпека темних вулиць …

admin2

Казкова резиденція “старої церковці” у Станківцях

admin2

Перший турнір новороздільських баскетболістів. І успішний!

admin2

Колись вони кували новороздільську футбольну славу і увійшли до складу юнацької збірної СРСР

admin3

Залишити коментар