16.5 C
Lviv
30.04.2024
Україна

Захищаючи Україну загинув воїн, волонтер та учасник спільноти “Пласт” Василь Дорошенко

На війні, захищаючи Україну, загинув воїн 3-ї окремої штурмової бригади, волонтер ГО “Тарілка” та учасник спільноти “Пласт” Василь Дорошенко (позивний Паладін).

Про це повідомили в організації “Пласт”, активним учасником якої був Дорошенко, передає Цензор.НЕТ.: https://censor.net/ua/p3437801

Василь народився у селі Тязів Івано-Франківської області. Навчався за спеціальністю “Фінанси та кредит” в Івано-Франківському державному коледжі технологій та бізнесу, який завершив у 2013 році. Згодом Дорошенко продовжив навчання на історичному факультеті Українського католицького університету. У 2021 році здобував юридичну освіту у “Львівській політехніці”.

Василь вклав багато праці в ГО “Зелена Коробка”, де займався логістикою, продажами та громадською сортувальнею. Водночас ще волонтерив у ГО “Тарілка”. Належав до товариства реконструкторів “Орден Палладинів” у Львові.

Окрім того, Дорошенко брав участь в археологічній експедиції в національному історико-археологічному заповіднику “Ольвія” в Миколаївській області.

До “Пласту” вступив у 2014 році. З початком повномасштабного вторгнення Василь захищав Україну у складі 45-ї окремої артилерійської бригади Збройних сил України.

З лютого 2023 воював у складі третьої окремої штурмової бригади. Брав участь у боях під Бахмутом, де в травні цього року дістав поранення. Після реабілітації повернувся в стрій.

Військовий загинув під час бойового завдання внаслідок дронової атаки 13 серпня у Донецькій області.

“Тихо спи, без тривог…”, – додали у “Пласті”.

Схожі повідомлення

Системи трансформації диванів та меблів – які бувають

admin

Мототрактор: Переваги та недоліки універсального садового помічника

admin

Час відплати настав

admin3

Водій легковика збив 15-річну школярку, яка йшла узбіччям

admin3

Близнюки народилися не лише у різні місяці,але й різні роки

admin2

4 основні причини поїхати в Буковель найблищим часом

admin

Залишити коментар