16.5 C
Lviv
05.05.2024
Львівщина

На Львівщині правоохоронці перекрили міжнародний канал розповсюдження наркотиків двома учасниками злочинної групи

Як встановили правоохоронці, учасники злочинної групи, львів’яни віком 33 та 22 роки, організували незаконний збут наркотичних засобів та психотропних речовин на території міста Львова, а також налагодили міжнародний контрабандний канал постачання наркотиків до Республіки Польща через державний кордон України.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби ГУ Нацполіції України у Львівській області.

Зловмисників викрили оперативники Управління боротьби з наркозлочинністю, слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів (детективи) слідчого управління та співробітники Управління кримінального аналізу поліції Львівщини спільно з оперативниками 7 прикордонного загону Західного регіонального управління ДПС України та співробітниками Львівської митниці, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

Правоохоронці задокументували замах на контрабандне переміщення учасниками групи до Республіки Польща наркотичних засобів «метадон» та «бупренорфін» у великих розмірах, а також факти збуту ними наркотичних засобів та психотропних речовин наркозалежним громадянам у Львові.

Обидва зловмисники затримані в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Старший – під час відправлення за кордон партії наркотиків, а молодший – після збуту заборонених речовин черговому «клієнту». Затримання проводились за силової підтримки спецпризначенців поліції Львівщини.

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці виявили та вилучили у затриманих речовини, схожі на наркотичний засіб «метадон» та психотропний засіб «амфетамін», частина яких були розфасовані, електронні ваги, чорнові записи та інші речові докази. Усе вилучене було скеровано на експертне дослідження.

Слідчі повідомили зловмисникам про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України та ч.2 ст.15 – ч.2 ст.305 (Замах на контрабанду наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей – позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна.

Суд обрав затраминим запобіжні заходи – тримання під вартою.

Досудове розслідування триває, правоохоронці встановлюють канали постачання наркотиків та психотропів учасникам групи.

Схожі повідомлення

Троє травмованих, серед яких двоє дітей, внаслідок автозіткнення у Бродах – поліцейські встановлюють обставини події

admin3

Суперником ФК “Новий Розділ” у 1\8 фіналу Меморіалу Ернеста Юста -24 буде СК “Нафтовик” (Борислав)

admin3

Львівщина відзначає 105-ту річницю утворення ЗУНР

admin3

Відбулась духовна проща із членами сімей загиблих та безвісті зниклих воїнів у селі Страдч, яку очолив о.Андрій Міджак

admin3

Смертельна ДТП у автотрощі на автодорозі “Київ – Чоп”

admin3

Спортсмени з Львівщини вибороли дві нагороди на чемпіонаті Європи з класичного жиму лежачи

admin3

Залишити коментар