16.5 C
Lviv
30.04.2024
Львівщина

У Львові поліцейські притягують до кримінальної відповідальності батька, який з листопада 2022р. вчиняв домашнє насильство щодо своєї 17-річної доньки

Як йдеться у повідомленні пресслужби ГУ Нацполіції України у Львівській області, правоохоронцями встановлено, що матір дівчини давно мешкає за кордоном, а батько весь цей час систематично ображає дитину, знущається з неї, б’є та погрожує вигнати з дому.

Від листопада 2022 року 17-річна львів’янка чотири рази зверталась у поліцію з повідомленнями про домашнє насильство, яке щодо неї вчиняє її 40-річний батько, з яким вона проживає у квартирі одного з будинків на вулиці Романчука.

Щоразу за вказаною адресою виїжджали співробітники сектору протидії домашньому насильству поліції Львівщини.

Як встановили правоохоронці, матір неповнолітньої заявниці тривалий час проживає за кордоном, а батько у цей час систематично ображає доньку, б’є, знущається з неї та погрожує вигнати з дому.

За кожним зверненням, після перевірки, правоохоронці складали щодо батька-кривдника протоколи за ст.173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) Кодексу України про адміністративні правопорушення, виносили термінові заборонні приписи, зокрема – виселення з помешкання. За рішеннями суду, за усіма протоколами до кривдника були застосовані адміністративні стягнення.

Проте, у квітні 2023 року дитина знову звернулась до Львівського районного управління поліції №1 з повідомленням про домашнє насильства щодо неї зі сторони батька.

Цього разу за фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження за ст.126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – громадські роботи на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до двох років.

Триває досудове розслідування, проводяться відповідні психологічні експертизи, вирішується питання щодо повідомлення кривднику про підозру у вчиненні злочину.

Разом з поліцейськими допомогу дитині надають психологи.

Схожі повідомлення

У Червонограді в магазині 53-річний рецидивіст викрав у 12-річної школярки мобільний

admin3

Укргазбанк видав 170 млн грн заводу «Карпати» на будівництво вагонів

admin2

На Львівщині судитимуть учасників ОЗГ, які заробляли на збуті кокаїну до 8 млн грн щомісяця

admin3

Львівські благодійники збирають 1 мільйон гривень на підігрівачі крові для медиків «Азову», «Кракену» та 3 ОШБр

admin3

Незаконно відчужив Будинок вчених ексголова райадміністрації Львівської міської ради: правоохоронці повідомили колишньому високопосадовцю підозру

admin3

На понад 7 млн грн наркотиків і психотропів заготував до збуту 19-річний львів’янин, але правоохоронці завадили злочинному “бізнесу” – затримали зловмисника “на гарячому” і вилучили “товар”

admin3

Залишити коментар