16.5 C
Lviv
18.04.2024
Львівщина

Поліцейські притягнули до відповідальності власницю алабаїв, які кидалися на людей та інших собак у Дрогобичі

На місцеву мешканку складено адмінпротокол за порушення правил утримання собак, за що передбачено накладення штрафу до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварин. А власники постраждалих собак можуть в судовому порядку вимагати відшкодування збитків.

Як йдеться у повідомленні пресслужби ГУ Нацполіції України у Львівській області, 24 травня до поліції почали надходити повідомлення від мешканців Дрогобича про те, що містом бігають два великі алабаї та кидаються на людей та інших собак.

Алабаї: фото ілюстративне.

На місце, де бачили собак, негайно виїхали екіпажі реагування патрульної поліції, слідчо-оперативна група та співробітники інших служб Дрогобицького районного відділу поліції. Як встановили правоохоронці, алабаї, які перебували на вулиці без господаря і не мали намордників, накинулися щонайменше на двох маленьких собак, яких власники вигулювали на повідку. Один песик від отриманих травм загинув, інший – у важкому стані перебуває у ветклініці.

На вулиці Пилипа Орлика поліцейські помітили алабаїв, які агресивно поводилися та кидалися на людей. Правоохоронцям довелося застосувати спецзасоби для відстрілу гумовими кулями, щоб відлякати тварин.

Невдовзі поліцейські встановили власницю алабаїв, 34-річну місцеву мешканку. Як пояснила жінка, під час вигулювання собаки від неї втекли.

На жінку складено протокол за ч. 3 ст. 154 (Порушення правил утримання собак) Кодексу України про адміністративні правопорушення, які скерують на розгляд суду.

Крім того, власникам постраждалих собак роз’яснено, що вони можуть в судовому порядку вимагати відшкодування збитків.

Санкція статті передбачає покарання – накладення штрафу на громадян від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварин.

Зараз алабаї зачинені у вольєрі.

Схожі повідомлення

На понад 7 млн грн наркотиків і психотропів заготував до збуту 19-річний львів’янин, але правоохоронці завадили злочинному “бізнесу” – затримали зловмисника “на гарячому” і вилучили “товар”

admin3

У День Гідності та Свободи на Личакові вшанували пам’ять полеглих Героїв

admin3

Проросійська агентура не дрімає, а вперто поширює серед довірливих громадян наративи, що вводять в людей в оману, породжують розгубленість та протистояння. Не вірмо!

admin3

Кароліна ЛЯНЦКОРОНСЬКА

admin3

На Львівщині судитимуть учасників ОЗГ, які заробляли на збуті кокаїну до 8 млн грн щомісяця

admin3

Захисник Маріуполя увійшов до першої в Україні футбольної команди ветеранів з ампутаціями

admin3

Залишити коментар