16.5 C
Lviv
19.04.2024
Україна

Ну що любі мої, ми вирішили, що переходимо на новий календар, тому хочу вам повідомити коли буде Різдво, Великдень, Покрови

“Раніше казали польські (католицькі) і українські (православні) свята, а сьогодні кажуть – українські і московські свята. Новий календар буде українським, а ті, хто залишаються на старому – трішечки на московському”, – заявив ВВС Україна митрополит Вінницький Симеон на початку архиєрейського собору ПЦУ в Києві, який ухвалив рішення перейти на новий церковний календар, йдеться у повідомленні https://info24.co.ua.

Православна церква України – найпопулярніша релігійна організація країни – сьогодні затвердила повний перехід на новий календар. Раніше про таке ж рішення повідомила Українська греко-католицька церква.

Тож вже з 1 вересня більшість християн України можуть почати відзначати релігійні свята по-новому. Різдво буде 25 грудня, а не 7 січня. Так само змістяться й інші свята – такі як Покрова (1 жовтня), Водохреще (6 січня) і Миколая (6 грудня).

Але це не стосуватиметься Великодня і деяких інших свят, зокрема Трійці. Далі ми пояснимо, чому саме їх відзначатимуть по-старому.

Схожі повідомлення

Вибір рамки номера – що треба знати

admin

Окупанти обікрали дачу Зеленського і бази відпочинку

admin2

Тривожність і депресія. Де знайти психолога у Львові.

admin

Про шляхетний дар відомим вченим Григорієм Степанцем спадщини Києво-Могилянській академії та Католицькому університету на розвиток науки і особисто Головнокомандувачу ЗСУ генералу Залужному, який шляхетно переадресував мільйон доларів на потреби української армії – у повідомленні Каті Соболевої на сторінці “Неймовірна Україна у Facebook:

admin3

Перша українська місія на Місяць, ініційована відомим українцем

admin2

Сьогодні зранку у с. Малі Грибовичі біля Львова в палаючому будинку від задимлення загинули двоє діток- 6-річна дівчинка та 4-річний хлопчик. Бабуся, а згодом і пожежники, так не змогли врятувати малят

admin3

Залишити коментар