16.5 C
Lviv
25.04.2024
Львівщина

Коронованого злодія в законі Андрія Львівського судитимуть за вбивство 14-річної давнини

Поліціянти скерували обвинувальний акт стосовно «злодія в законі» на прізвисько «Андрій Львівський».

Про це йдеться у повідомленні Dailylviv.com. від 22 травня з посиланням на інформацію  Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

50-річний уродженець Львівської області обвинувачується у вбивствінезаконному поводженні зі зброєю та підробці документів. Чоловіку може загрожувати позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

За даними слідства, у 2009 році спільно з іншими особами він вбив свого друга та партнера по бізнесу. На той час «Андрій Львівський» прагнув отримати найвищий статус у злочинній ієрархії  – «злодій в законі», а його товариш через конфлікт збирався ініціювати так звану «сходку» та поскаржитися на нього лідерам кримінального світу. У разі проведення такого зібрання підозрюваний втратив би шанс отримати статус «злодія в законі», тому вирішив позбутися свого бізнес-партнера.  

За кілька років після вбивства, яке сталося у 2009 році, у жовтні 2012 року, «Андрія Львівського» «коронували» і надали статус «злодія в законі». З того часу обвинувачений почав контролювати діяльність злочинних груп, «тіньові» схеми реального сектору економіки та відповідав за кримінальний «общак».   

У 2020 році для уникнення кримінальної відповідальності чоловік залишив Україну та, використовуючи підробні документи, переховувався закордоном. Наразі місце перебування «Андрія Львівського» встановлюють. 

Оперативники Департаменту стратегічних розслідувань, слідчі Головного слідчого управління Нацполіції спільно з Офісом Генерального прокурора завершили досудове розслідування стосовно «злодія в законі» та скерували обвинувальний акт на розгляд Голосіївського районного суду м. Києва.Чоловік обвинувачується у вчиненні правопорушень, передбачених п.п. 6,12, ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч. 3,4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

«Злодію в законі» може загрожувати позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

Схожі повідомлення

У Львові внаслідок зіткнення з автомобілем травмований 23-річний велосипедист з Нового Роздолу

admin3

На Львівщині стрімко зросла захворюваність на Covid-19

admin3

РІШЕННЯ ПРО ПЕРЕРАХУНОК ПЕНСІЙ ПРИЙНЯТО. РАЗОМ ІЗ ЩОРІЧНОЮ ІНДЕКСАЦІЄЮ БУДЕ ЗДІЙСНЕНО ПЕРЕРАХУНОК ПЕНСІЙ У ЗВ’ЯЗКУ ЗІ ЗРОСТАННЯМ ПРОЖИТКОВОГО МІНІМУМУ

admin3

На Львівщині вшанували пам’ять Героїв Крут

admin3

Станом на сьогодні у Львівській області 1197 укриттів, які були зачинені, приймають людей в разі небезпеки

admin3

Залужний нагородив голову Дрогобицької РВА

admin2

Залишити коментар