16.5 C
Lviv
17.05.2024
Новороздільська ОТГ

Надія Труш, мама Героя, молилася за мир на Міжнародному військовому паломництві в Лурді

Військові зі всього світу молилися за мир в Україні на Міжнародному військовому паломництві у Лурді у Франції – цей захід відвідала і мама Володимира Труша, полеглого Героя, уродженця Нового Роздолу, чиє ім’я носить нині Новороздільський ліцей, колишня перша школа, де й навчався Володя.

Військові з України інтегруються у міжнародну капеланську спільноту. Делегація українських військових та капеланів взяла участь у Міжнародному військовому паломництві до Лурду у Франції.

Щороку на міжнародний захід у Франції, який об‘єднує військову спільноту щодо питань духовної та психологічної підтримки і реабілітації військових, збираються військові з військовими капеланами — проводять спільні меси, відвідують святині та обмінюються досвідом щодо психологічної підтримки та капеланської роботи у військах різних країн.

Цьогоріч на військове паломництво зібралися 14 тисяч військових з 38 країн світу.

Делегацію з України очолила Ганна Маляр, заступниця міністра оборони. До складу делегації увійшли військові та матері воїнів. Серед матерів була і Надія Труш — мама Героя Володимира Труша, до речі,єдина представниця Львівщини серед родин полеглих Героїв.

Вперше військові капелани Збройних Сил України — отець Ростислав Височан (також наш новороздільчанин) та отець Василь Боднар під час меси 63-го Міжнародного військового паломництва читали молитву «Богородице, Діво» українською мовою.

Нагадаємо, Володимир Труш з Нового Роздолу працював старшим викладачем факультету культури і мистецтв Львівського національного університету імені Івана Франка. Загинув 31 жовтня 2015 року біля Авдіївки під час виконання бойового завдання.

Схожі повідомлення

Алгоритм оформлення права власності на земельну частку (пай)

admin3

Михайло ГУЛІЙ: «Ремонтники завершують благоустрій території в районі ЗДО  «Сонечко». Щодо сходів біля басейну, то згідно з гарантією їх впорядкує організація, яка  виконувала ремонт»

admin3

Друзі, оголошуємо збір коштів на прибання авто для бійців ВО”Тризуб”!

admin3

Стартували змагання з міні-футболу пам’яті старшого лейтенанта ЗСУ Ростислава Бальзана

admin2

БІОКУРС проводить усі тести, які стосуються COVID-19, та надає послуги із здачі ПЛР-тестів: і тим, хто прибуває в Україну, і тим, хто планує поїздку за кордон

admin3

ПРРО: правила встановлення та використання

admin3

Залишити коментар