16.5 C
Lviv
17.05.2024
Україна

Адміністрація Ердогана відповіла на повідомлення про інфаркт президента. Що кажуть про стан політика?

Центр боротьби з дезінформацією адміністрації турецького лідера Реджепа Тайіпа Ердогана спростував повідомлення ЗМІ про інфаркт у політика та погіршення стану, – пишуть Запорізькі Вісті

“Повідомлення в соцмережах про те, що президент Ердоган нібито пережив інфаркт і був госпіталізований, не відповідають дійсності”, – сказано в офіційній заяві.

Також наголошується, що політик у режимі онлайн візьме участь у церемонії першого завантаження палива на АЕС «Аккую», що відбудеться у четвер, 27 квітня.

У свою чергу, віце-президент Туреччини Фуат Октай заявив, що стан здоров’я президента країни добрий, він переніс лише легку застуду.

Відчув себе погано під час прямого ефіру

25 квітня давав інтерв’ю турецьким телеканалам. Якоїсь миті політик раптово відчув себе погано. На цей інцидент звернули увагу усі світові ЗМІ.

Ефір із президентом Туреччини було перервано після того, як журналіст почав ставити питання про майбутні перестановки в кабміні країни. Після тривалої паузи Ердоган повернувся у прямий ефір, у прямому ефірі попросив у глядачів вибачення та побажав їм здоров’я. Також політик зізнався, що підхопив шлунковий грип. За словами Ердогана, він думав про відміну інтерв’ю, проте вирішив цього не робити.

Після цього журналісти поставили турецькому лідеру ще два питання. Після цього модератор повідомив, що інтерв’ю завершується, щоб “дозволити пану президенту відпочити”.

Реакція на інцидент адміністрації Ердогана та турецької опозиції

Згодом офіційний представник Ердогана Ібрагім Калин висловився про стан політика. Він заспокоїв схвильовану публіку, зазначивши, що президент Туреччини має чудове здоров’я.

Одним із перших представників політичного світу інцидент прокоментував єдиний кандидат від опозиції на виборах президента Туреччини Кемаль Киличдароглу. Він побажав Ердогану якнайшвидшого одужання. Після нього зі словами підтримки на адресу президента виступила лідерка опозиційної «Хорошої» партії Мерал Акшенер.

Заборона лікарів на публічні виступи та чутки про інфаркт

26 квітня Ердоган повідомив, що лікарі заборонили виступати йому на публіці напередодні виборів. Ердоган також подякував усім, хто побажав йому одужання.

При цьому він уточнив, що на середу у нього було заплановано декілька заходів у рамках передвиборчої кампанії.

Цього ж дня усі світові ЗМІ облетіла новина, що Ердоган нібито переніс інфаркт, пізніше його госпіталізували, а його стан оцінювався як тяжкий.

У відповідь на це член Ради безпеки та зовнішньої політики при президенті Туреччини та ректор Університету Алтинбаш (Стамбул) Чагри Ерхан спростував ці чутки. Він також назвав подібні спекуляції «наочним прикладом того, як соціальні мережі можуть бути небезпечно використані підступними та безвідповідальними людьми».

Ерхан запевнив, що Ердоган захворів на шлунковий грип через активні передвиборчі заходи на відкритому повітрі.

Пізніше офіційний представник політика Ібрагім Калин взагалі заявив, що президент запланував телефонні переговори з російським главою Володимиром Путіним. За його словами, політики планують обговорити ситуацію в Україні та двосторонні відносини.

Перед церемонією [доставки ядерного палива] на АЕС “Аккую” президент Ердоган проведе телефонні переговори з президентом Росії Володимиром Путіним.

Що відомо про стан Ердогана на даний момент

Газета BirGun у середу ввечері повідомила, що президент скасував заплановане на 27 квітня телевізійне інтерв’ю чотирьом турецьким телеканалам.

У свою чергу, віце-президент Туреччини Фуат Октай запевнив, що стан політика на даний момент “дуже добрий”, у нього спостерігається легка застуда. Крім того, Ердоган перебуває в контакті зі своїми колегами та лікарями.

У лютому президенту Туреччини виповнилося 69 років. У країні 14 травня відбудуться вибори глави держави та парламентські вибори.

Влітку 2022 року Ердоган висунув свою кандидатуру від об’єднання «Альянс народу», до якого увійшли ПСР та Партія націоналістичного руху. Політик перемогу на виборах президента у 2014 році, у 2018 знову було обрано главою держави.

Схожі повідомлення

Хто вбив Галю? Або справжня пісня “Їхали козаки від Дону додому”

admin2

Що ми дізналися нового за місяць гарячої війни?

admin3

Ворог ударив по аеропорту Івано-Франківська, – мер Марцінків

admin3

Житлові субсидії – Пенсійний фонд! Зміни, які грядуть з 1 грудня

admin2

Правоохоронці підозрюють колишнього державного реєстратора однієї із сільрад Львівщини в незаконному виведенні приміщень з комунальної та приватної власності

admin3

Тепловий насос «повітря-вода»: переваги, критерії вибору

admin

Залишити коментар