16.5 C
Lviv
30.04.2024
Львівщина

На Львівщині поліцейські викрили афериста, який видурював у людей гроші, перебуваючи за ґратами

Як встановили оперативники Управління протидії кіберзлочинам у Львівській області спільно із співробітниками оперативного відділу ДУ Львівська установа виконання покарань та слідчими Львівського районного управління поліції №1, 25-річний уродженець Вінничини займався шахрайством, перебуваючи в установі виконання покарань, де за рішенням суду відбував покарання за крадіжки.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби ГУ Нацполіції України у Львівській області.

Зловмисник отримав доступ до мережі Інтернет, створив під вигаданими іменами (зокрема, й жіночими) кілька профілів в одній із соціальних мереж, де розмістив неправдиві оголошення про збір коштів нібито для лікування поранених бійців ЗСУ, а також для придбання автомобіля швидкої медичної допомоги.

Грошові кошти, які громадяни переказували на вказані в оголошеннях рахунки, він привласнював. Правоохоронці задокументували три таких епізоди.

Слідчі територіального підрозділу поліції, за процесуального керівництва Галицької окружної прокуратури, повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Досудове розслідування триває.

Схожі повідомлення

Батько Героя України Тараса Матвіїва відправив чергову волонтерську підтримку, до якої долучилися мешканці сіл Бережниця та Журавків Жидачівської громади, бійцям 24 бригади імені Короля Данила

admin3

На Львівщині працюють іноземці з 42 країн світу

admin2

У с. Зимна Вода поблизу Львова потрійна ДТП – троє травмованих

admin3

Історії з фронту: як викладач «Львівської політехніки» Михайло Галущак служить у лавах королівської бригади

admin3

У Львівській ОВА відзначили землячок – віцечемпіонок чемпіонату Європи з вільної боротьби!

admin3

На Львівщині стрімко зросла захворюваність на Covid-19

admin3

Залишити коментар