16.5 C
Lviv
02.05.2024
Новороздільська ОТГ

Новороздільський Маестро з яскравим неповторним стилем – таким він залишиться в пам’яті

26 квітня 2015 року  у 35-річному віці відійшов у засвіти талановитий музикант – піаніст, доцент Львівської національної музичної академії ім. М. Лисенка, доктор філософії, Лауреат Міжнародних конкурсів, соліст Львівської національної філармонії ім. М. Скорика – Рудницький Олег Михайлович.

Його коротке і надзвичайно яскраве життя було сповнене творчих успіхів і непересічних досягнень.

Свою концертну діяльність Олег Михайлович розпочав з 12-річного віку. Ним зіграно 370 афішних концертів.  Репертуарний список налічував 480 творів композиторів різних епох стилів  та музичних напрямків.

Концертував неодноразово у всіх обласних філармоніях України.


О. Рудницький був тонким і чуйним ансамблістом, що відзначали диригенти, з якими йому доводилось грати. В його репертуарі понад 43 концерти для фортепіано з оркестром, які зіграв з кращими оркестрами Європи і світу.

         

 В. А. Моцарт концерт №14,  м. Одеса Філармонія 2010 р.
                

Гастролював в культурно-мистецьких центрах Словаччини, Чехії, Польщі, Угорщини, Росії, Білорусії, Румунії, Болгарії, Німеччини, Австрії, Сендаї (Японії), Торонто (Канада), Іспанії.

Представляв Україну в багатьох міжнародних фестивалях.

Протягом всього творчого шляху Олегу Михайловичу, як солісту – піаністу довелося грати з багатьма симфонічними, камерними оркестрами та їх диригентами, як вітчизняними, так і зарубіжними Це, зокрема: А. Власенко, В.Сіренко, Р. Дорожівський, І.Юзюк, Р. Філіпчук, Я. Скібінський, А. Торибаєв,  С. Бурко, В. Протасов, А. Певцов, Є. Тутевич, В. Бєлавський, В. Свалявчик-Цанько, Й.Созанський, О.Дяченко, М.Кріль, Т. Мартиник, Г.Курков, Я.Колесса, Л. Стричук (Україна), І.Конті, Н. Вентрела (Італія), Д. Баренбойм (Аргентина), Д. Пануло (Фінляндія), Хоберт Ерл (США, Україна), М. Ельснер, Г. Майс (Німеччина), А.Мірабель (Франція), Г. Яскульський (Польща), С. Хері (Швеція), П. Хамер, Г. Патош (Угорщина), Т. Тереоко (Японія), М. Хвантом (Корея), М. Муноз Варо (Іспанія), Д. Кім (Австрія).

Його гра захоплювала і вражала не тільки музикантів – професіоналів, але і слухачів, не пов’язаних з професійною музикою. Всесвітньо відомі музиканти висловлювались про Олега Рудницького, як про справжнього майстра найвищого рівня, наділеного яскравим талантом та унікальними якостями піанізму.

                  

Л. Бетховен концерт №4, м. Мюнхен Геркулес зал 2014 р.
                

Його гра на концертах зафіксована на чисельних компакт-дисках, телевізійних записах та у мережі Інтернету.

25 березня 2015 року в м. Херсоні, в обласній філармонії маестро відіграв свій останній сольний концерт, а вже через місяць, 26 квітня, після виснажливої і швидкоплинної хвороби його не стало. Надто передчасно пішов із життя Олег Рудницький, а його відхід у вічність – це непоправна втрата для вітчизняного мистецтва. Але і за цей короткий час Олег Рудницький успішно реалізував свій ідеал людини – митця із своїм яскравим неповторним стилем. Таким він залишиться для нас та наступних поколінь – помітною постаттю свого часу у піаністичному мистецтві.

Схожі повідомлення

Спільна робота тепловиків та фахівців міської ради, а також розуміння містян, посприяли вчасній підготовці теплових мереж до опалювального сезону

admin3

Гайда на гаївки! Новороздільський Пласт запрошує на святкування найрадіснішої традиції України

admin1

На гаражах у Новому Роздолі згоріло авто

admin2

Іван СКОБЛІЙ: післяслово…

admin2

Світлій пам”яті воїна Василя ПРАЦЬОВИТОГО

admin3

Новий спортивний майданчик у Новому Роздолі

admin2

Залишити коментар