16.5 C
Lviv
03.05.2024
Україна

Як використовувати екстракти для пива?

В даний час багато людей переходять на домашнє виробництво алкогольних напоїв, оскільки вважають це більш дешевим, безпечним способом, а також враховують можливість створення свого унікального напою, який повністю відповідатиме смакам і вимогам того, хто його виробляє. Початківцям досить складно з першого разу приготувати напій, який вони хочуть, тому що у них, як правило, мало досвіду в розрахунку інгредієнтів і технології приготування. Наприклад, новачки-пивовари часто задаються питанням, що краще взяти для приготування пива: вже готовий солодовий екстракт або відразу піти складнішим шляхом і готувати солодове сусло самостійно? Пивні екстракти полегшать вам всю технологію виготовлення пива, тому радимо вам взяти за основу саме їх. 

Як же створюються солодові екстракти, які полегшують життя пивоварів?

Виробляють ці екстракти за такою технологією:

  1. Зерна ячменю замочують та висушують, це робиться для того, щоб зерно почало проростати. При цьому коли паросток пробивається крізь зерно, починають активуватися ферменти, які переробляють крохмаль. 
  2. Після початку проростання зерна його відправляють сушитися у спеціальній печі. Це допомагає зберегти всі необхідні речовини для пивоваріння. Зерно, яке знаходиться на стадії проростання, називається солодом (складеним ячменем). 
  3. Вже складений ячмінь розмелюється і замочується в гарячій воді, щоб відновити і прискорити утворення ферментів, які перетворюють запас крохмалю на цукру, що зброджується. При цьому виходить розчин цукрів, який називається суслом. 
  4. Після цього його кип’ятять, процес кип’ятіння допомагає зруйнувати теплостійкі протеїни, які можуть зіпсувати пиво, зробивши каламутним, змінивши його запах і смак, а також активізує альфа-кислоти доданого хмелю і виділяється необхідна гіркота та аромат. Якщо готується неохмелений екстракт, сусло кип’ятиться тільки для руйнування протеїнів, і при його приготуванні будинку необхідно повторно закип’ятити екстракт, щоб додати в нього хміль. 
  5. Після кип’ятіння на виробництві сусло міститься у спеціальні вакуумні камери для їх дегідратації, щоб екстракт міг довше зберігатися без додавання консервантів. У них сусло випаровується під тиском, при цьому температура в цих камерах не вище 100℃, тому цукру, що входять до його складу, не карамелізуються, а смак і запах зберігається. 

Види солодових екстрактів

Солодові екстракти бувають рідкими та сухими. Рідкі екстракти за своєю концентрацією нагадують мед (у складі залишається близько 20% води, інші 80% припадають на цукор і щільний незброджуваний залишок), сухі ж солодові екстракти мають порошкоподібну консистенцію, рідина їх випаровується повністю. Сухий екстракт роблять із рідкого, для цього його нагрівають і розбризкують у гарячій камері. Дрібні краплі осідають на стінках і швидко висихають, зазвичай у сухих екстрактах немає хмелю, а так вони повністю відповідають рідким.В асортименті нашого магазину можна побачити різні солодові екстракти у вигляді порошку та сиропів. Різниця цих екстрактів може полягати в сортах ячменю, тривалості та температурі просушування під час виготовлення з нього солоду, а також способів його затирання. Тому смак пива, звареного з солодового екстракту одного виробника, зовсім відрізнятиметься від пива, яке зварене з такого ж екстракту іншого виробника. Це робить вибір інгредієнта більш багатим і дозволяє завжди експериментувати зі смаком пива, змішувати різні екстракти, додаючи різні інгредієнти, щоб отримати більш цікавий смак.

Схожі повідомлення

Лазерне лікування варикозу

admin

Для уваги родин військових обласної бригади ТрО: додаткові номери для інформації щодо перебігу служби

admin3

8 дієвих порад як вибрати шафу купе

admin

Ліцензійні казино України: регулювання та внесок до бюджету – повний огляд

admin

В Бамуті загинув Олег Юрченко – одна з найсвітліших особстостостей в молодіжному і націоналістичному русі України

admin3

Проєкт для ветеранів АТО: отримайте кошти на навчання

admin2

Залишити коментар