16.5 C
Lviv
26.04.2024
Стрийщина

Петиція про присвоєння звання Героя України Володимиру Сапізі

Друзі, родина, побратими запрошують підписати петицію до президента України про присвоєння звання Героя Україні військовослужбовцю, уродженцю с. Чорний Острів, Володимиру Сапізі, який загинув 23 лютого 2023 р. в боя на Донеччині.

Подаємо текст петиції з описом його геройського вчинку.

“Шановний пане Президенте, просимо Вас присвоїти заслужене і почесне звання Героя України (посмертно) старшому солдату стрілецького батальйону 10 гірсько-штурмової бригади ЗСУ Сапізі Володимиру Ярославовичу, який героїчно загинув 23 лютого 2023 р. під час боїв у с.Білогорівка , що на Донеччині, захищаючи Україну.
Сапіга Володимир Ярославович народився 24 липня 1973 р. в селі Чорний Острів Львівської області . Був не лише справжнім професіоналом своєї справи, а й патріотом, який не словами, а ділами доводив свою любов до України. В мирному житті був здібним будівельником, вірним другом , люблячим батьком і чоловіком. За свій невеликий зріст на фронті отримав позивний «Малий» . З початку повномасштабного вторгнення Герой без вагань, добровільно став на захист України і перебував в лавах бійців які боронили нашу державу на передовій .

Останній бій воїна відбувся 23 лютого 2023 року у селі Білогорівка Донецької області . Ніхто краще не охарактеризує солдата , як його побратими 10 гірсько-штурмової бригади: Вакуленко Руслан, Стинавський Андрій, Тибель Андрій, Віктор Провічак .
Під час танкового обстрілу загинуло 9 воїнів. З 9 солдатів було 2 важко поранених, серед них – солдат Сапіга Володимир і його побратим. Сапіга Володимир, стікаючи кров’ю, тягнув на собі свого ще живого (але тяжко раненого) побратима в надії врятувати його . «Малий» загинув .
У солдата залишилась дружина та дві доньки . Вдячні йому за відвагу, велику жертву заради України та усіх нас і просимо присвоїти таке заслужене та почесне звання Героя України (посмертно).

Підписати петицію можна тут – https://petition.president.gov.ua/petition/183794?fbclid=IwAR3a4DRmS4E-jxCVgWMwElU8Pyr-ZnXrjqUq8LDGujU_2OLcVeHo1lCZh7o

Схожі повідомлення

Новороздільський “казанова”

admin2

Після чотирьох днів пошуків у р. Стрий знайшли тіло потопельника

admin3

На війні загинув свободівець, колишній депутат Львівської міськради

admin2

“Джура” у Стрийському районі – срібло у новороздільських ліцеїстів

admin2

Воїн із Стрийщини, уродженець м. Миколаїв заступник командира “Азову” Святослав Паламар отримав нагороду від Президента

admin3

5 містичних місць в Україні, які досі викликать багато запитань

admin3

Залишити коментар