16.5 C
Lviv
23.04.2024
Без категорії Новороздільська ОТГ

Благоустрій біля пам’ятника “Борцям за волю України”: завершення проєкту

Новороздільці, яких запросила надвір тепла весняна днина, зауважили рух біля пам’ятника “Борцям за волю України”. Працівники, техніка, завіз піску, щебеню та бруківки – зацікавилися, що ж там відбувається?

На місці застали і підприємця Ігоря Складановського, будівельна організація якого і виконує роботи.

Пригадується, проєкт по капітальному ремонту території біля пам’ятника “Борцям за волю України” був розпочатий у 2021 році – тоді провели тендер, визначили виконавця робіт, виділили кошти. Наприкінці року розпочали роботи. Але снігова негода завадила, а весни не дочекалися – 24 лютого 2022-го збило усі плани.

Воєнний стан призупинив фінансування усіх будівельних робіт, що цілком логічно та зрозуміло. На щастя, на початку травня 2022-го вдалося домовитися з підприємцем про завершення прокладення бруківки (при тому, що фінансування за виконані роботи відбулося значно пізніше). Добре, що завчасу були придбані необхідні матеріали. Отож, бруківку виклали, до того ж – у формі красивих українських вишивальних узорів, що дуже пасують до цього місця.

Але це були лише перші кроки запланованого проєкту.

До його продовження і, сподіваємося, завершення приступили буквально вчора.

Вирізали зарості і кущі навкруг клумб. До речі, очистили від старих насаджень і частинку території з торця сусіднього будинку, №25 по пр. Шевченка (ОСББ запланувало засіяти газонною травою). По периметру, зліва від пам’ятника і позаду доріжки викладатимуть тротуарною плиткою.

Зварили металічну основу під лавочки, яку зверху “обшиють” дерев’яними дощинами.

Облагородять і клумби, на яких, попри калини з двох сторін, висадять декоративні туї і барбариси, засадять газонною травою.

На завершення – освітлення. “Встановимо по контуру шість високих стопів із сучасними лампами”, – прокоментував Ігор Складановський. Є надія, до Великодніх свят новороздільці уже милуватимуться оновленою площею біля пам’ятника “Борцям за волю України” і вона стане одним з улюблених місць відпочинку городян та пошанування пам’яті наших Героїв.

До речі, подібна ситуація і з центральним майданом, роботи на якому були призупинені також із вказівкою Постанови Кабміну №590. Тендер проведено ще в 2021 році, кошти на рахунку збережені, тож незабаром роботи по благоустрою розпочнуться і там.

Схожі повідомлення

Увага! “Нафтогаз Тепло” інформує

admin3

Благодійний Ярмарок Пряників – смачні пряники, красива фотозона і щедрі пожертви Вітальчику Головченко!

admin2

Із 30 березня сервісні центри розпочали видавати номерні знаки за новими правилами

admin3

Декомунізація триває: у Верхньому Синьовидному поблизу Сколе ексгумували та перепоховали 54 останки

admin3

Різдво: коли святкувати – 25 грудня чи 7 січня?

admin2

Міський голова Ярина Яценко прозвітувала перед громадою за роботу за 2023 рік

admin3

Залишити коментар