16.5 C
Lviv
27.04.2024
Львівщина

Довірлива львів’янка перерахувала 20 тис. грн шахраю як аванс за придбання автівки. Якби не поліція – “плакали б грошики”…

Авантюрист видурив гроші у громадянки під приводом продажу неіснуючого автомобіля – у Львові судитимуть підозрюваного у шахрайстві.

Зловмисника, 26-річного львів’янина, викрили оперативники Управління карного розшуку поліції Львівщини та дізнавачі Львівського районного управління поліції №1, за процесуального керівництва Галицької окружної прокуратури.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби ГУ Нацполіції України у Львівській області.

Як встановили правоохоронці, зловмисник створив оголошення про продаж автомобіля «Рено Трафік», якого насправді у нього не було, і розмістив його на одному з популярних сайтів продажу в мережі Інтернет. Невдовзі до нього звернулась 44-річна львів’янка, яка мала намір придбати вказаний автомобіль і переказала на вказаний «продавцем» рахунок гроші у сумі майже 20 тисяч в якості завдатку. Ці кошти зловмисник використав на власний розсуд. Коли потерпіла зрозуміла, що автомобіль не отримає, вона звернулась за допомогою у поліцію.

Дізнавачі Львівського районного управління поліції №1 завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч.1 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт правоохоронці скерували на розгляд суду. Максимальне покарання, що загрожує обвинуваченому – обмеження волі на строк до трьох років.

Правоохоронці застерігають – купуючи товари на різних платформах у мережі Інтернет, будьте пильними та переконайтесь, що ви спілкуєтесь з особою, яка дійсно має потрібний вам товар. Окрім того:

✔️ не підтверджуйте переказ коштів, якщо маєте хоч найменші сумніви у тому, що вони дійдуть до адресата або у тому, що адресат – саме та особа, якій ви маєте намір надіслати гроші. Перевірте ще раз і лише тоді здійснюйте переказ.

✔️ не сплачуйте незрозумілі «попередні внески», «кошти під заставу» чогось, що вам за незвично низькою ціною щойно запропонували незнайомі особи. Це також може бути пасткою шахраїв.

✔️ звичайно, ніколи не передавайте незнайомцям реквізити своєї банківської карти, паспорта та інших документів, які містять конфіденційну інформацію.

✔️ у випадку, якщо ви стали жертвою шахрая, негайно повідомляйте про це у поліцію, а також у банківську установу з вимогою заблокувати операції з вашою карткою.

Схожі повідомлення

Передачу 18-ти закладів професійно-технічної освіти області у комунальну власність розглянуть завтра на сесії

admin3

Затриманого п’яним за кермом львівського прокурора звільнили з роботи

admin2

У вихідні на Львівщині троє осіб загинули внаслідок ураження електричним струмом

admin2

Палац Жевуських і Лянцкоронських у Роздолі: експертна дискусія про варіанти майбутнього функціонування

admin3

На Львівщині стартує опалювальний сезон

admin3

Нічний ракетний удар по Львівщині: офіційна інформація начальника Львівської ОВА Максима Козицького

admin3

Залишити коментар