16.5 C
Lviv
26.04.2024
Україна

Названо лауреатів Шевченківської премії 2023 року. СПИСОК

12 березня 2023 року.

шевченковская

Комітет з Національної премії України імені Тараса Шевченка оприлюднив прізвища переможців у номінаціях “Література”, “Публіцистика, журналістика”, “Літературознавство і мистецтвознавство”, “Музичне мистецтво”, “Кіномистецтво”.

Як інформує Цензор.НЕТ, про це йдеться у офіційному фейсбуці Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка, який оприлюднив офіційну заяву. 

У заяві зазначається: “Комітет, керуючись відповідним порядком, 15 лютого 2023 року провів засідання та голосування, що визначило переможців у номінаціях “Література”, “Публіцистика, журналістика”, “Літературознавство і мистецтвознавство”, “Музичне мистецтво”, “Кіномистецтво”. За результатами конкурсу Комітет вчасно підготував і вніс Президентові України подання про присудження Національної премії та проєкт відповідного Указу Президента України.

Рішення Комітету за результатами третього туру оприлюднюємо на офіційному веб-сайті Комітету, відповідно до пункту 8 Положення.

КАЛИТКО Катерина Олександрівна, поетеса – за книгу поезій “Орден мовчальниць”

КОМПАНІЧЕНКО Тарас Вікторович, БЕРЕЖНЮК Максим Павлович, ДАНИЛЕЙКО Северин Володимирович, КРИСЬКО Ярослав Андрійович, ОХРІМЧУК Сергій Михайлович, виконавці гурту “Хорея Козацька” – за авдіоальбом “Пісні Української революції”

НАЗАРЕНКО Михайло Йосипович, літературознавець – за книгу “Крім “Кобзаря”. Антологія української літератури. 1792-1883″ у двох частинах

ПОРТНІКОВ Віталій Едуардович, журналіст – за публіцистичні статті та виступи останніх років

ЦІЛИК Ірина Андріївна, режисерка – за документальний фільм “Земля блакитна, ніби апельсин”. 

Джерело: https://censor.net/ua/n3405139

Схожі повідомлення

Напередодні і на Пасху на дорогах Львівщини трапилось чотири ДТП – п”ятеро загиблих, двоє травмовані

admin3

Львівщина:вчора, 13 вересня, 9678 осіб отримали щеплення від COVID -19

admin3

Люте приниження гідності

admin3

Операція «Мігрант»: на Львівщині викрито чергового порушника міграційного законодавства – громадянина однієї з держав Кавказького регіону

admin3

22-річний рецидивіст з Вінничини “замінував” об’єкт у Львові і повідомив по – телефону поліцію. Бомби не виявлено – “мінера” затримано

admin3

Окупанти обікрали дачу Зеленського і бази відпочинку

admin2

Залишити коментар