16.5 C
Lviv
05.05.2024
Україна

Святослав Шевчук написав лист про повернення Почаївської лаври в лоно Української Греко-Католицької Церкви

Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, написав лист про повернення святині в лоно Української Греко-Католицької Церкви та передав його голові Тернопільської обласної ради Михайлу Головку через отців-василіянів.

Про це йдеться у повідомленні інтернет – видання “Від Тарнополя до Тернополя”, https://1540.com.ua/.

Йоан Школик, ЧСВВ, Протоігумен, передав лист Блаженнішого Святослава, Глави УГКЦ, про повернення святині в лоно Української Греко-Католицької Церкви в руки голові Тернопільської обласної ради Михайлу Головку. 

“Українському народу та Церквам в Україні потрібно шукати те, що нас об’єднує, а не розділяє, дбаючи про торжество справедливості. Було б доцільним денонсувати договір про оренду заповідника із теперішнім орендатором, укладений на термін до 2054 року, та повернути будівлі святині законним власникам – тим, котрі зводили споруди та надали головний імпульс розвитку монастир”, – відзначили духовні представники на зустрічі, пише сайт Тернополяни.

Взявши до уваги офіційну думку УГКЦ щодо цієї колосальної проблеми, голова Тернопільської обласної ради зазначив, що найпершим завданням вважає необхідність заборонити московський патріархату в Україні, який діє як філія ворожої політичної системи та спецслужб, вигнати п’яту колону, подолати передовсім духовного ворога – причину розбрату. А тоді держава, через відповідні міністерства, в діалозі із суспільством, визначить, яку саме власність повертати якій конфесії, щоб задовольнити правду і справедливість.

Схожі повідомлення

Вибір ліжка в залежності від віку дитини

admin

Завтра, 27 березня, в Україні стрілки годинника переводять на літній час

admin3

Піар…

admin3

4 ефективні способи чищення каналізації від компанії КРОТ СЕРВІС

admin

На Львівщині правоохоронці викрили азербайджанця, який порушив міграційне законодавство

admin3

Стерненко: пожежа в СІЗО

admin2

Залишити коментар