16.5 C
Lviv
28.04.2024
Без категорії

Вибір освітлення під час встановлення натяжної стелі

Великого попиту в наш час заслуговують натяжні стелі. Їх використовують в дизайні інтер’єру будинку, квартири, чи іншого приміщення. Справді, це оздоблення сучасне, а монтаж не вимагає багато часу, матеріалів та малярних робіт. У зв’язку з цим у володарів виникають питання стосовно підбору світильників для такого полотна, які з них краще підходять з технічної та естетичної позиції. Правильно підібравши освітлення для натяжних стель, можна вдало розставити світлові акценти в інтер’єрі, а також надати кімнаті індивідуальності.

Встановити освітлювальні прилади на тонку плівку ПВХ достатньо складно, але замовивши послугу встановлення натяжної стелі під ключ у професіоналів, як на сайті https://www.briton.com.ua/lviv, команда майстрів допоможуть зробити це легко та просто.

З чого починається вибір світильників

Вибір освітлення для натяжної стелі краще робити при розробці проєкту. Завчасне планування дозволить мати зручне й красиве освітлення, а також зможе запобігти виникненню несподіваних проблем. Краще доручити питання спеціалісту, який візьме до уваги всі нюанси стосовно розмірів, технічних вимог та інтер’єру кімнати.

Можна і самостійно продумати освітлення приміщення та, володіючи інформацією, зробити вже остаточний вибір світильників. Для натяжної стельової конструкції потрібно відразу правильно вибрати світлові прилади та схематику освітлення. Змінити надалі моделі на полотні буде складніше, ніж на поверхні з бетону.

Особливості вибору люстр та ламп

Люстра на натяжній стелі – це класика стилю. Вона досить просто встановлюється. Від того, як монтуватиметься прилад, залежить характер підготовчих робіт перед встановленням. Розрізняють два способи кріплення люстр до стелі. Перший передбачає фіксацію на гак, другий – на пряму чи хрестоподібну монтажну пластину.

Світлодіодні люстри можна застосовувати без обмежень. Майстри не радять застосовувати лампи розжарювання для натяжної стелі. Від нагрівання потужних ламп ПВХ плівка здатна змінити колір, потріскатись і втратити еластичність.

Які краще взяти світлодіодні або галогенові лампи? Галогенні лампочки 40 Вт, скеровані вгору, мають буди віддаленими від покриття на 30 см, а 10 Вт на 10 см. Для такого плівкового полотна краще взяти світлодіодні лампи – у них високий ККД і низький нагрів.

Рекомендовані світильники до стелі з ПВХ

ПВХ плівка дозволяє встановити всі сучасні джерела світла, а саме:

  • накладного типу. Ці вироби мають різні розміри, чисельність ламп, дизайн та другі параметри. Такі пристрої підходять для освітлення загального та місцевого типу, вони монтуються на каркас, який розташований одразу під плівкою. Елементи для кріплення встановлюються першими за полотно;
  • підвісні моделі. Виготовляються у вигляді розкішних або мінімалістичних люстр, і по типу компактних варіантів. Малі підвіси підбираються для ділянкового підсвічення дзеркала, обіднього столу, ігрової у дитячій. Монтаж робиться завдяки гакам або спеціалізованим кріпильним накладкам;
  • точкові світильники. Ці невеликі джерела світла, спроєктовані на одну не зовсім потужну led-лампу, або малі світлодіодні світильники. Корпус таких виробів може геть заходити в поверхню полотна чи трішки виглядати з її товщини для поліпшення відведення тепла. Такі світильники обираються для приміщень з низькими стелями для мінімізації проміжку між ПВХ полотном та бетонною основою;
  • світлодіодна стрічка використовується переважно з декоративною метою. Вона витрачає мінімум енергії, дає м’яке затишне світло і зазвичай монтується по контуру стелі, між стельовим плінтусом і поверхнею. Також використовується для акцентування уваги на окремих елементах.

Практикується також дворівнева конструкція, в якій є цікаве поєднання плівки та гіпсокартону.

Схожі повідомлення

У мешканця Нового Роздолу поліцейські вилучили наркотики та патрони

admin

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 по Україні на 4 листопада

admin

20 листопада в будинках №№ 9, 11, 11а, 15а по вулиці А. Шептицького з 9.00 до 13.00 год. буде відсутня електроенергія

admin3

Четверо дітей травмовані внаслідок автозіткнення на Львівщині

admin

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 по Україні на 17 листопада

admin

7 жовтня у Львівській області 227 мешканців захворіли на covid-19

admin

Залишити коментар