16.5 C
Lviv
18.04.2024
Україна

35-річний “смотрящій за сектором” організував із спільниками наркотрафік у виправній установі на Львівщині

Організували наркотрафік до виправної установи: на Львівщині судитимуть злочинну організацію на чолі з так званими «смотрящим». Обвинуваченим загрожує до 15-ти років позбавлення волі.

Як йдеться у повідомленні пресслужби ГУ Нацполіції України у Львівській області, оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області спільно зі слідчими поліції області у вересні минулого року перекрили канал постачання наркотичних засобів до виправної установи. Організував незаконну діяльність 35-річний так званий «смотрящий за сектором» та залучив як спільників засуджених і осіб, які перебували на волі.

Частина виконавців купувала і в подальшому шляхом перекидання через огорожу доставляла наркотики до державної установи. Засуджені підбирали пакунки та продавали заборонені речовини утриманцям. Місячний «прибуток», який міг сягати 100 тисяч гривень, розподілявся між усіма учасниками.

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури обвинувальний акт стосовно членів злочинної організації скеровано до суду. Так званого «смотрящого» судитимуть за ч. 5 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній), ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Чотирьом виконавцям інкримінують скоєння кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України.

Схожі повідомлення

106-річна бабуся евакуювалася з Бучі

admin2

Водій самотужки, як міг, гасив вантажівку, що зайнялася у Пасіках – Зубрицьких . Благо – вчасно прибули на допомогу рятувальники

admin3

Раніше наша збірна мала гонор. Зараз у збірної є яйця

admin3

Львівський “Імпактбус” – перший в Україні мобільний молодіжний центр

admin2

2022 рік для ЗСУ у цифрах та фактах, – Залужний опублікував інфографіку

admin3

27- річний мешканець Рівного порізав ножем 34-річного львів’янина у його квартирі під час п’янки

admin3

Залишити коментар